Data de plata a indemnizatiei de somaj a fost modificata incepand cu luna februarie, drepturile somerilor aferente lunii anterioare fiind acordate in intervalul 16-23 pentru plata la domiciliu, respectiv in zilele de 24-25 pentru plata la oficiile po
Data de plata a indemnizatiei de somaj a fost modificata incepand cu luna februarie, drepturile somerilor aferente lunii anterioare fiind acordate in intervalul 16-23 pentru plata la domiciliu, respectiv in zilele de 24-25 pentru plata la oficiile postale, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, Silviu Bian, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Astfel, cei care ar fi urmat sa primeasca indemnizatia in perioada 7-12 februarie vor mai avea insa de asteptat cateva zile, pentru plata indemnizatiei aferente lunii ianuarie. "De asemenea, incepand din luna februarie, vor beneficia de plata indemnizatiei de somaj si persoanele inregistrate in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in perioada 16-31 anterioare lunii de efectuare a platii", a precizat Silviu Bian.
Astfel, persoana beneficiara a dreptului la indemnizatia de somaj care se inscria in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca sau a municipiului Bucuresti, in data de 16 ianuarie, isi primea drepturile banesti in perioada 7-12 martie, in timp ce achitarea drepturilor, dupa sistemul care va intra in vigoare, se va face in perioada de plata a lunii februarie. Decalarea datelor de plata a indemnizatiilor de somaj sunt datorate si modificarilor aduse de OUG nr. 144/2005 privind indemnizatia de somaj. "Dupa cum se stie, indemnizatia de somaj nu mai este o suma fixa, ci o suma neimpozabila, lunara, reprezentand 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate", a mai spus presedintele ANOFM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.