Un fost politist clujean dat afara din Politie si care a actionat in instanta Ministerul Administratiei si Internelor ameninta ca isi va da foc la Strasbourg. Ioan Costin a fost dat afara din Politie in luna noiembrie a anului 2004, dupa ce numele sa
Un fost politist clujean dat afara din Politie si care a actionat in instanta Ministerul Administratiei si Internelor ameninta ca isi va da foc la Strasbourg. Ioan Costin a fost dat afara din Politie in luna noiembrie a anului 2004, dupa ce numele sau a fost implicat intr-un scandal cu prostituate minore. Conform declaratiilor mai multor fete, el ar fi intretinut de mai multe ori relatii sexuale cu prostituate minore in locuinta proxenetului Alexandru Bucur. Agentul sef Ioan Costin, de la Biroul Politiei Rutiere, a fost demis din Politie, insa Parchetul Curtii de Apel Cluj a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva acestuia. Ioan Costin a intentat in acel moment un proces impotriva MAI, cerand reincadrarea in functie, salarii compensatorii si daune morale in valoare de patru miliarde de lei vechi. Curtea de Apel Cluj a respins insa, ieri, actiunea fostului politist, care, nemultumit de sentinta, a amenintat ca va lua masuri extreme. "N-am cerut altceva decat sa se faca lumina, dar vad ca nu este nici un pic de dreptate. O sa ma duc la Strasbourg sa imi dau foc in uniforma de politist, sa vada cate nedreptati sunt in tara asta", a declarat Ioan Costin.
Demisi de Consiliul de Disciplina
Alaturi de Ioan Costin, alti doi fosti politisti, agentul sef adjunct Victor Botos si inspectorul principal Ioan Imre, au pierdut pana acum procesele cu MAI. Toti cei trei fosti politisti sunt decisi sa dea in judecata statul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Agentul sef Ioan Costin, de la Biroul Politiei Rutiere, agentul sef adjunct Victor Botos si agentul sef adjunct Kiss Arpad Andrei au fost demisi de Consiliul de Disciplina, care a cerut Ministerului Administratiei si Internelor demiterea si celui de-al patrulea politist, inspectorul principal Ioan Imre.
Conform declaratiilor mai multor prostituate, cei patru ar fi intretinut de mai multe ori relatii sexuale cu ele in locuinta proxenetului Alexandru Bucur. Cei patru politisti au fost gasiti vinovati de comportare necorespunzatoare in serviciu, familie si societate, prejudiciind grav imaginea institutiei. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.