Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, la Gura Humorului, dupa intalnirea regionala a liderilor Aliantei DA, ca 2006 va fi anul investitiilor in Romania si ca vor fi facute investitii importante in domenii precum sanatatea, invatamantul
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, la Gura Humorului, dupa intalnirea regionala a liderilor Aliantei DA, ca 2006 va fi anul investitiilor in Romania si ca vor fi facute investitii importante in domenii precum sanatatea, invatamantul sau agricultura, transmite Mediafax. "Anul 2006 pentru Romania va fi un an al investitiilor. Avem proiectele mari de investitii in domeniul sanatatii, cele opt spitale regionale universitare care vor fi amplasate in centrele universitare din tara, avem programul national de 20 de spitale de urgenta in capitalele de judet, acestea fiind axele mari pe care se vor face investitii in domeniul sanatatii", a spus Tariceanu. Potrivit acestuia, au mai fost luate in discutie si inceperea proiectului national privind campusurile scolare, proiectul national privind constructia de camine si reabilitarea caminelor existente, dar si Programul informatic in scoli si Programul national de scoli de arte si meserii. Tariceanu a mai spus ca discutiile au vizat si programul de reforma si investitii in domeniul agriculturii, exemplificand cu Programul "Fermierul", "care are menirea de a transforma agricultura romaneasca intr-o agricultura performanta si competitiva". Conform premierului, in domeniul investitiilor din infrastructura, pe langa proiectele cunoscute, Coridorul IV paneuropean si Autostrada Transilvania, in etapa urmatoare se are in vedere inceperea constructiei Coridorului IX paneuropean, care va face legatura intre Moldova si sudul tarii. Potrivit premierului, primarii au adus in discutie si subventiile la energia termica, "problema care risca sa devina critica in perspectiva". "La 1 ianuarie 2007 nu vom mai acorda subventii si sunt orase in care problemele legate de eficienta sistemului de termoficare nu sunt rezolvate. De aceea, anul acesta va trebui foarte serios sa gandim solutiile care sa permita acestor orase sa nu ajunga intr-o situatie critica sau cetatenii sa nu ajunga intr-o situatie critica", a spus Tariceanu. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.