Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Dolj a refuzat sa emita o hotarare de preluare a Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare, asa cum ii solicitase, cu o saptamana in urma, Ministerul Sanatatii (MS). Prin adresa nr.2060 din 16.01.2006, MS aduce la
Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Dolj a refuzat sa emita o hotarare de preluare a Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare, asa cum ii solicitase, cu o saptamana in urma, Ministerul Sanatatii (MS). Prin adresa nr.2060 din 16.01.2006, MS aduce la cunostinta conducerii CJ Dolj ca Spitalul de Psihiatrie de la Poiana Mare "nu se mai incadreaza in unitatile de interes public national" si cere administratiei sa emita "in regim de urgenta" o hotarare prin care preia spitalul. Potrivit adresei ministerului, hotararea de consiliu ar fi necesara emiterii ulterioare a unei Hotarari de Guvern de trecere a spitalului in patrimoniul judetului Dolj. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a spus ca deocamdata nu se pune problema preluarii Spitalului de la Poiana Mare, costurile intretinerii fiind peste posibilitatea bugetului judetean. Directorul Spitalului din Poiana Mare, Viorel Oprescu, a declarat, la randul sau, ca nu a primit nici o instiintare oficiala de la Bucuresti privind trecerea unitatii medicale de la MS la CJ. Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, dr. Dan Gabriel Mogos, este de parere ca bugetul judetului nu poate sustine activitatea de la Spitalul Poiana Mare si ca este de preferat ca ministerul sa asigure si banii necesari functionarii unitatii medicale. In prezent in aceasta unitate lucreaza aproximativ 300 de angajati si sunt 450 de pacienti internati, dintre care 160 in baza art.114 Cod Penal si 290 de bolnavi cronici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.