Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, din lipsa de procedura, audierea lui Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Marie-Jeanne Ion, in dosarul in care Omar Hayssam este acuzat de fapte de terorism. Totusi, magistratiii Curtii de Apel Bucuresti au soli
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, din lipsa de procedura, audierea lui Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Marie-Jeanne Ion, in dosarul in care Omar Hayssam este acuzat de fapte de terorism. Totusi, magistratiii Curtii de Apel Bucuresti au solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) sa-l transporte pe omul de afaceri - operat recent de cancer la colon - la unitatile medicale recomandate de Institutul National de Medicina Legala, pentru efectuarea unei expertize prin care sa se stabileasca daca acesta poate fi tratat in sistemul medical din penitenciare. Abia in urma rezultatelor, Curtea de Apel Bucuresti va putea lua in discutie cererea de suspendare a proceselor lui Omar Hayssam din motive medicale. Sirianul a fost diagnosticat cu neoplasm stenozant si hemoragic de colon, fiind operat acum cateva zile.
Dupa cum se stie, Curtea de Apel a decis, in data de 9 ianuarie, ca Omar Hayssam sa fie supus unei expertize medico-legale, in baza concluziilor specialistilor instanta urmand sa se pronunte asupra cererii de revocare a arestarii sirianului si de suspendare a proceselor acestuia. Anterior, in urma unei solicitari a avocatilor catre CAB, un complet de judecata admisese ca omul de afaceri sa fie expertizat de medici, dupa ce medicul curant de la Spitalul Penitenciar Rahova a constatat ca acesta sufera de cancer la colon. Diagnosticarea lui Hayssam ar putea determina suspendarea celor trei procese penale, respectiv cel privind rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, cel referitor la afacerea Volvo si cel care priveste privatizarea Foresta Nehoiu. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.