Biroul Federal al FR Baschet a decis, ieri, in unanimitate, s-o sanctioneze exemplar pe coordonatoarea de joc a echipei Olimpia, Florina Diaconu (foto), deoarece nu s-a prezentat la Jocurile Francofone derulate in Niger, in decembrie 2005. Dupa ce au
Biroul Federal al FR Baschet a decis, ieri, in unanimitate, s-o sanctioneze exemplar pe coordonatoarea de joc a echipei Olimpia, Florina Diaconu (foto), deoarece nu s-a prezentat la Jocurile Francofone derulate in Niger, in decembrie 2005. Dupa ce au discutat pe marginea dosarului in cauza, analizand actele medicale si memoriile contradictorii ale jucatoarei, federalii au decis s-o suspende pe o perioada nedeterminata de la echipa nationala. In plus, s-a mai decis o suspendare de doi ani din competitiile interne sau plata unor daune materiale pentru neindeplinirea obiectivului tricolor in Niger in valoare de 10.000 de euro. "Diaconu putea sa anunte ca este accidentata inca de atunci cand a facut vaccinul pentru plecarea in Niger. De aici, totul este straniu, cu diagnostice medicale diferite! Nu puteam sta cu mainile-n san, mai ales ca actiunea a fost platita de ANS. In plus, absenta ei s-a resimtit pe teren, tricolorele ratand cu putin o medalie si implicit premierea. Cred ca solutia adoptata de Biroul Federal este si un semnal de alarma pentru cei care pe viitor vor gasi motive sa nu joace pentru Romania", ne-a declarat presedintele FRB, Carmen Tocala, in vreme ce seful CS Olimpia, Octavian Dimofte, considera meritata sanctiunea referitoarea la nationala, dar crede ca, amenda este mult prea mare. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.