Dupa mai multi ani in care a fost macinat de numeroase scandaluri interne si internationale legate de presedintele Alexandru Crisan (foto), sahul romanesc are ocazia, la finele acestei saptamani, sa scape de cosmar si sa-si refaca imaginea deteriorat
Dupa mai multi ani in care a fost macinat de numeroase scandaluri interne si internationale legate de presedintele Alexandru Crisan (foto), sahul romanesc are ocazia, la finele acestei saptamani, sa scape de cosmar si sa-si refaca imaginea deteriorata serios atat in tara, cat si in afara granitelor. De altfel, de mai bine de sase ani, in ciuda faptului ca a inregistrat cateva performante individuale de senzatie in plan extern, prin MMI Liviu Dieter Nisipeanu si MMI Corina Peptan, sahul romanesc a iesit in evidenta, din pacate, mai mult prin desele acuze de ordin penal sau moral aduse presedintelui, atat de reprezentantii Justitiei, cat si de specialistii sportului mintii, in frunte cu MMI Elisabeta Polihroniade, singura sportiva din Romania prezenta in "Cartea de Aur a FIDE", sau de reprezentantii mass-media, fiind deja celebru articolul "Escrocul din Carpati", scris de cel mai valoros jurnalist spaniol de sah. Cercetat de procurorii romani in mai multe dosare penale referitoare la societatile Hidromecanica Brasov si Urex Rovinari, precum si in alte cauze in care sunt reclamate prejudicii financiare foarte mari, Alexandru Crisan a fost suspendat din functia de presedinte al FRS, pentru ca, ulterior, dupa ce a fost eliberat din arest, sa fie repus in fotoliu de un Consiliu Director scindat de interese. Din pacate, imaginea sahului a continuat sa se deterioreze grav, facandu-l pana si pe impasibilul campion european en-titre, Liviu Dieter Nisipeanu, sa exclame suparat: "Vad ca birocratia romaneasca ingreuneaza vizibil inlocuirea presedintelui!". In plus, batalia pentru inlocuirea presedintelui penal nu este singura problema din jurul masutei cu 64 de patrate, FRS avand pe cap si cateva datorii mai vechi, inregistrate in perioada de trista amintire, ca sa nu mai vorbim de faptul ca sahistii romani mai au de rezolvat problema majora a Statutului, care creeaza unele inechitati, lasa loc de interpretari juridice si nu ofera solutii clare si pertinente.
Zilele trecute, reprezentantii la varf ai ANS, care au solicitat in dese randuri organizarea de noi alegeri la FRS, au fost informati de catre secretarul general Margareta Juncu de faptul ca Adunarea Generala extraordinara va avea loc pe data de 28 ianuarie. Conform circularei cu nr. 160 din 13 ianuarie 2006, parafata de fosta mare sahista, pentru sedinta de alegeri din finalul acestei saptamani a fost validata lista candidaturilor, pentru functia de presedinte fiind admise propunerile care-i vizeaza pe Ion Dobronauteanu si Fabian Ignatescu. Totodata, pentru posturile de vicepresedinte al FRS se vor lupta Fabian Ignatescu, Mariana Ionita, Sergiu Grunberg, Radu Sofran, Constantin Dumitru, Mihai Balta si Nicolae Ceteras, iar la capitolul membri ai Comitetului Director au fost aprobate 11 candidaturi, in vreme ce dosarele depuse de Corneliu Pascalau si Nicolae Bratu au fost respinse din varii motive. Si cum la fiecare Adunare Generala organizata in ultimii ani au fost mai mereu contestate o serie de cluburi, unele cu legaturi evidente la buzunarul lui Crisan, secretarul general al FRS a mai precizat in circulara ca, la sedinta din 28 ianuarie vor avea drept de vot doar 104 reprezentanti de cluburi afiliate. Si asta, pentru ca, noua cluburi, printre care si deja celebra grupare CS "Urex" Rovinari, au fost excluse temporar pentru neplata cotizatiilor si neraportarea activitatii, iar alte 30 de cluburi au fost suspendate temporar pentru neraportarea activitatii, conform art. 26 (2, j) din Statut. Ramane de vazut, cat de mult isi doresc sahistii romani schimbarea!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.