Pasagerii aflati pe Queen Mary 2, cel mai mare vas de croaziera din lume, s-au revoltat pentru ca organizatorii croazierei au anulat trei escale care urmau sa aiba loc in Caraibe, relateaza BBC.
Turistii au amenintat ca vor refuza sa coboare de
Pasagerii aflati pe Queen Mary 2, cel mai mare vas de croaziera din lume, s-au revoltat pentru ca organizatorii croazierei au anulat trei escale care urmau sa aiba loc in Caraibe, relateaza BBC.
Turistii au amenintat ca vor refuza sa coboare de pe vas cand acesta va ajunge la Rio de Janeiro, Brazilia, saptamana viitoare, astfel incat calatoria sa nu mai poata continua.
Autoritatile au explicat ca nu au mai oprit in trei porturi pentru ca deja navigheaza cu viteza redusa din cauza unui accident. Compania Cunard Lines, care opereaza cu vasul de croaziera Queen Mary2, a declarat ca va oferi compensatii turistilor nemultumiti.
In prezent, vasul se afla intr-o calatorie de 38 de zile in jurul Americii de Sud. Insa, din cauza faptului ca unul dintre cele patru motoare este stricat, vaporul este deja in intarziere cu doua zile.
Defectiunea s-a produs la data de 17 ianuarie, cand a lovit cu unul dintre motoare un canal subacvatic.
La aflarea vestilor ca programul a fost schimbat, pasagerii s-au infuriat si au cerut ca programul initial sa fie respectat.
Multi dintre pasageri planificasera sa-si intalneasca rudele in unele porturi in care trebuiau sa poposeasca, iar altii chiar isi facusera rezervari la hoteluri si platisera pentru diverse excursii.
"Am fost mintiti. Trebuia sa ni se spuna de la inceput si astfel aveam optiunea de a alege. Ne puteam urca sau nu. Acum nu mai seamana cu o croaziera, ci mai degraba este o plimbare pe mare catre Rio. Am vazut oameni care au izbucnit in lacrimi la aflarea vestilor, pentru ca aceasta era vacanta vietii lor... nu isi mai puteau permite alta" a povestit Alan Berg, in varsta 63 de ani, din Manchester.
Berg, care este unul dintre pasageri, a povestit ca majoritatea celor 2500 de turisti cer sa li se returneze banii si ameninta ca vor refuza sa debarce la Rio de Janeiro sau nu vor plati nimic din ce au consumat la bord.
Pana acum, pasagerii s-au intalnit de cateva ori cu capitanul vasului, Commodore Ronald Warwick, dar nu au ajuns la nici un consens.
Unul dintre turisti a descris situatia ca "si cum am fi prizonieri". La randul lor, autoritatile au explicat ca din cauza faptului ca nu functioneaza toate motoarele, au fost nevoiti sa navigheze mai incet si, pentru ca la Rio de Janeiro erau asteptati de inca o mie de pasageri sa urce la bord, nu puteau intarzia. "Ii vom despagubi pe pasageri, restituindu-le jumatate din costurile croazierei" au promis acestia, care au explicat ca nu vor oferi despagubiri mai mari si vor reactiona la timpul potrivit la o eventuala revolta a turistilor.
Queen Mary 2 este cel mai mare vas de croaziera din lume, avand 150.000 de tone, o lungime de 345 metri si o inaltime de 41 de metri.
Se pare ca acest incident nu este singular. Vasul a mai avut probleme, chiar inainte de lansare, cand o pasarela din port s-a prabusit, ucigand cincisprezece persoane, in portul St Nazaire, Franta.
Apoi, in timpul probelor, doua femei si-au rupt picioarele, iar in decembrie 2004, vasul s-a intors la Southampton, dupa o croaziera in Florida, pentru ca usile care protejau motoarele nu se mai inchideau. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.