Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, lider al filialei locale PSD, este urmarit penal pentru fals in declaratii, intrucat nu a trecut, in declaratia de avere completata in vara anului trecut, toate veniturile obtinute in 200
Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Constantin Contac, lider al filialei locale PSD, este urmarit penal pentru fals in declaratii, intrucat nu a trecut, in declaratia de avere completata in vara anului trecut, toate veniturile obtinute in 2004. Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a anuntat, ieri, ca Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani a confirmat, in data de 18 ianuarie, inceperea urmaririi penale in dosarul care il priveste pe presedintele Consiliului Judetean Botosani. Acesta este urmarit penal pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii, fapta prevazuta si pedepsita de articolul 292 din Codul Penal.
Peste 300 de milioane omise
Potrivit Politiei, in declaratia de avere ce poarta data de 6 iunie 2005, acesta nu a consemnat toate veniturile realizate in anul 2004, fiind omise venituri totalizand peste 300 de milioane de lei vechi. Mai exact, el nu a declarat sumele de 262.016.500 lei vechi reprezentand salariul incasat in calitate de director general la o societate de transporturi din Botosani, 55.662.085 lei vechi - venituri incasate ca presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Botosani, si 7.234.401 lei - salariu incasat de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani si Centrul Teritorial de Perfectionare Botosani. Astfel, in total, Contac nu a declarat venituri in valoare de 324.912.986 lei vechi. Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre Serviciul Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului de Politie Judeteana Botosani.
Altfel, spre deosebire de cele ale consilierilor judeteni, declaratia de avere a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Botosani nu este disponbila pe site-ul CJ si nici pe cel al Prefecturii Botosani. Asta, cu toate ca, potrivit legii, acestea trebuie sa fie accesibile publicului si in format electronic. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.