Romania are nevoie in mod imperativ de o lege de condamnare a comunismului asa cum au toate fostele tari comuniste care fac parte, in prezent, din Uniunea Europeana, a declarat ieri vicepresedintele PPCD, Zoea Radulescu. Ea a explicat ca i-a adresat
Romania are nevoie in mod imperativ de o lege de condamnare a comunismului asa cum au toate fostele tari comuniste care fac parte, in prezent, din Uniunea Europeana, a declarat ieri vicepresedintele PPCD, Zoea Radulescu. Ea a explicat ca i-a adresat parlamentarului PPE, Goran Lindblad, o scrisoare in care ii solicita sprijinul in vederea demascarii crimelor regimului comunist si a condamnarii sale. "Este nevoie de o lege de condamnare a comunismului si in Romania. Tarile foste comuniste care fac acum parte din UE au o astfel de lege. Pana si Bulgaria o are, inca din 2000", a afirmat Zoea Radulescu.
Ea a admis ca, in Romania, un proces al comunismului este aproape imposibil de realizat deoarece clasa politica nu isi arata disponibilitatea pentru a clarifica aceasta problema. "In Romania zilelor noastre adoptarea unei legi de condamnare a regimului comunist este mai dificila, ca sa nu spunem imposibila. PD, urmas al FSN, alaturi de PNL, care nu este nici el strain de FSN, impreuna cu principalul partid de opozitie, PSD, descendent al aceluiasi Front, nu au cum sa-si doreasca o condamnare a comunismului. Condamnarea comunismului nu se vrea, cum nu s-a vrut nici o Lege a Lustratiei, nici acum, nici in 1999", a comentat crestin-democrata. Ea a mai atras atentia ca, in structurile Institutului de Cercetare a Crimelor Comunismului din Romania, trebuie sa se regasesca "adevarati luptatori impotriva comunismului". (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.