Bogdan Lobont a fost prezentat ieri oficial ca noul jucator al Fiorentinei. Dupa ce sambata a efectuat vizita medicala si a semnat un contract pe patru ani si jumatate, iar seara a efectuat un prim antrenament, singur, apoi a urmarit din tribuna ofic
Bogdan Lobont a fost prezentat ieri oficial ca noul jucator al Fiorentinei. Dupa ce sambata a efectuat vizita medicala si a semnat un contract pe patru ani si jumatate, iar seara a efectuat un prim antrenament, singur, apoi a urmarit din tribuna oficiala a Stadionului "Artemio Franchi" victoria cu 2-0 a "Violei" in fata Regginei, Lobont a aparut ieri alaturi de directorul sportiv Pantaleo Corvino in fata presei. "Multi zic ca am luat un jucator necunoscut, dar asta nu e problema mea. Eu sunt director sportiv la un club si e de datoria mea sa stiu fotbalistii. Cine nu a auzit de Lobont are lacune grave. Ma deranjeaza scepticismul cu care presa l-a primit pe acest portar valoros", a declarat oficialul Fiorentinei, cel care, sustine presa italiana, l-a dorit cel mai mult pe portarul roman de la Ajax. In ziarele de ieri au aparut niste declaratii ale antrenorului Cesare Prandelli, care confirma ipoteza, el afirmand ca avea in vizor mai multi portari, dar ca directorul sportiv Corvino i-a cerut sa aiba incredere ca ii va aduce un goal-keeper de valoare. "Este un jucator important, pentru ca vine de la o echipa mare a fotbalului international, Ajax, si are 45 de selectii in nationala Romaniei, care este o selectionata buna a Europei", l-a caracterizat Corvino pe Bogdan Lobont. Directorul sportiv al trupei "Viola" a marturisit ca, la achizitionarea romanului, a tinut cont si de sfatul unui roman de la Roma. "Zilele trecute m-a sunat Chivu si mi-a zis ca Lobont este un portar pe care el il vede jucand la Roma si ca echipa sa va avea o misiune mai dificila in lupta cu noi pentru un loc patru, loc de UEFA Champions League, daca il aducem pe portarul roman", a mai spus Corvino.
Lobont: "Ma asteptam sa plec de la Ajax"
Portarul roman i-a surprins pe ziaristii italieni, rostind in limba lor o fraza. "Sper ca in doua-trei luni sa ma descurc destul de bine in italiana", a spus Lobont. Apoi a continuat in engleza. "Toata lumea stie ca Serie A este cel mai puternic si mai frumos campionat din lume, iar eu mi-am dorit dintotdeauna sa ajung sa joc aici. Asa ca atunci cand s-a ivit aceasta oportunitate, nu am mai stat pe ganduri", a declarat primul portar roman ajuns in campionatul italian. Lobont a refuzat sa comenteze sansele sale de titularizare in fata argentinianului Cejas. "Eu ma voi pregati cat mai bine, iar Prandelli va decide cine joaca", a mai spus internationalul roman. El a vorbit si despre Sebastien Frey, titularul obisnuit al postului la Fiorentina, care insa a suferit o operatie la ligamente si a devenit indisponibil pentru intreg sezonul. "Sa-l inlocuiesc pe Frey este o mare responsabilitate. Il stiu foarte bine pe Sebastien de cand juca la Parma", a comentat portarul roman. De altfel, presa italiana a speculat mult pe tema aducerii lui Lobont prin prisma "afacerii Frey". Francezul este in proprietatea Parmei si a fost imprumutat pentru acest sezon la Firenze, insa in vara trebuie sa revina la clubul-mama. Initial, Corvino a vrut sa-l imprumute pe Lobont de la Ajax pentru aceste sase luni in care Frey este indisponibil, apoi, in vara, sa forteze cumpararea francezului. Suma mare pe care Parma, aflata intr-o criza financiara foarte grava, ar dori sa o ceara pentru unul dintre cei mai promitatori portari din Serie A i-a determinat pe sefii clubului "Viola" sa obtina transferul definitiv al lui Lobont, care a semnat pe patru ani si jumatate, cu un salariu stagional de 1,5 milioane de euro pe an, si, daca ar avea evolutii bune in aceasta perioada, i-ar putea determina pe toscani sa renunte la achizitionarea lui Frey. Internationalul roman a vorbit si despre detaliile transferului. "Ma asteptam sa plec de la Ajax, dar s-a intamplat totul foarte repede. Incidentul de sambata (n.r. - cand portarul roman a fost dus la vizita medicala pe ascuns) nu trebuie sa surprinda, pentru ca aici sunt alte reguli: pana la semnarea contractului si prezentarea oficiala nu ai voie sa vorbesti, sa fii fotografiat", a povestit Lobont. "Cred ca am facut un pas inainte pentru cariera mea si nu cred ca o sa fie dificil sa comunic cu fundasii, pentru ca limba italiana este destul de asemanatoare cu romana, plus ca exista limbajul universal al fotbalului, asa ca, din acest punct de vedere nu vor fi probleme", a mai spus Bogdan Lobont. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.