Veolia Water (divizie a grupului francez Veolia, principalul actionar al Apa Nova) a programat in acest an investitii de 36 milioane de euro pentru lucrarile de finalizare a statiei de la Crivina si dezvoltarea retelei de distributie a apei din Bucur
Veolia Water (divizie a grupului francez Veolia, principalul actionar al Apa Nova) a programat in acest an investitii de 36 milioane de euro pentru lucrarile de finalizare a statiei de la Crivina si dezvoltarea retelei de distributie a apei din Bucuresti si Ploiesti, concesionate de Apa Nova din anul 2000. "Vom investi 16 milioane de euro pentru a finaliza constructia statiei de la Crivina, iar restul vor fi alocati pentru extinderea si dezvoltarea retelei de distributie a apei din Bucuresti si Ploiesti", a declarat directorul Veolia Water pentru Europa de Sud-Est si Asia Centrala, Jean Patrice Poirier. El a precizat ca investitiile realizate de companie pana acum in Romania au avut o medie de 20 milioane de euro pe an pentru reteaua din Bucuresti si 2-3 milioane de euro pentru Ploiesti. Veolia Environnement, care cuprinde, pe langa divizia Water, Energie, Transport si divizia Veolia Salubritate vrea sa se extinda in Romania. "Divizia de salubritate are in vedere anumite proiecte pentru Romania, si-a deschis deja un birou in Bucuresti, iar in 2006 probabil va face si primele investitii pe piata romaneasca", a mai spus Poirier. La randul sau, directorul executiv pentru Europa al Veolia Environnement, Cyril Roger-Lacan, a declarat ca societatea este interesata si de concesiunea serviciilor oferite de Radet in Bucuresti. "Stim sa facem acest lucru, iar daca autoritatile hotarasc concesionarea acestor utilitati si conditiile sunt avantajoase, atunci vom participa la licitatie", a spus Lacan. Veolia Water este cel mai mare furnizor de servicii in domeniul apei din lume si gestioneaza acest domeniu atat pentru autoritatile publice, cat si pentru firme si a avut in 2004 vanzari de 9,8 miliarde de euro. Franta a concentrat 52% din cifra de afaceri realizata in 2004 de companie. Cu aproape 700.000 de angajati, Veolia are activitati in 60 de state. (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.