Ziua de 23 ianuarie a fost, conform unui eminent savant britanic, cea mai deprimanta zi a anului. Cliff Arnall, specialist in psihiatrie de la Universitatea din Cardiff, spune ca nu a ajuns intamplator la aceasta concluzie. Frigul iernii, acumularea
Ziua de 23 ianuarie a fost, conform unui eminent savant britanic, cea mai deprimanta zi a anului. Cliff Arnall, specialist in psihiatrie de la Universitatea din Cardiff, spune ca nu a ajuns intamplator la aceasta concluzie. Frigul iernii, acumularea de datorii, sfarsitul sarbatorilor, reinceperea serviciului, lipsa perspectivelor si a motivatiei sunt cei sase factori pe care Arnall i-a transcris intr-o formula matematica complexa, din care a reiesit sa ziua de luni, 23 ianuarie, a fost cea mai deprimanta zi a anului. Profesorul a mai explicat ca acest lucru este valabil pentru cea mai mare parte a europenilor, canadienilor si americanilor. Conform unei formule matematice asemanatoare, profesorul Arnall a ajuns la concluzia ca cea mai fericita zi a anului ar fi 23 iunie. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.