Liderii Aliantei DA, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, care au participat ieri la o intalnire regionala la Gura Humorului, au admis ca structurile PNL-PD din judetele Moldovei nu functioneaza asa cum ar trebui. La reuniune a fost luata in discutie
Liderii Aliantei DA, Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, care au participat ieri la o intalnire regionala la Gura Humorului, au admis ca structurile PNL-PD din judetele Moldovei nu functioneaza asa cum ar trebui. La reuniune a fost luata in discutie si tema fuziunii dintre liberali si democrati, demers ce se anunta dificil mai ales in zonele in care reprezentantii PNL si PD nu reusesc sa se inteleaga in cadrul Aliantei. Boc si Tariceanu au apreciat ca, mai intai, trebuie revitalizate structurile politice ale Aliantei DA in judete si realizate actiuni politice comune.
Fuziunea e departe
"Am facut un apel catre colegii nostri la instalarea unui spirit de colegialitate, si nu de competitie pentru ca o competitie dusa la extrem risca uneori sa degenereze in plan local si nici unii, nici din colegii mei din PNL si nici colegii mei din PD, nu trebuie sa uite ca adversarul politic pe care il avem este PSD. Prin urmare, discutiile politice s-au axat pe ideea revitalizarii structurilor politice ale Aliantei, ale Consiliilor judetene de conducere, ale actiunilor politice gandite si realizate in comun. Este vital ca acest lucru sa se intample pentru a face fata cu succes provocarilor pe care le avem, fie la nivelul administratiei, fie in plan politic", a declarat Tariceanu, apreciind ca intrevederea de la Gura Humorului a fost "una de succes". Cat depre proiectul fuziunii PNL-PD, acesta poate fi realizat cu succes doar daca va fi imbratisat de toate structurile politice ale celor doua formatiuni, pornind de la nivel local, a mentionat liderul PNL. El a precizat ca liberalii nu au luat inca o decizie in privinta realizarii unei consultari in partid pe problema fuziunii.
"Castigam impreuna, pierdem separat"
"Am spus foarte clar in aceasta intalnire ca daca este sa castigam, castigam impreuna, daca este sa pierdem, pierdem separat, iar aceste intalniri regionale au menirea de a intari convingerea ca impreuna putem guverna eficient Romania pentru o lunga perioada de timp", a spus liderul democratilor, Emil Boc.
El a insistat asupra faptului ca trebuie mentinut proiectul politic al Aliantei DA. El a mai spus ca le-a solicitat alesilor Aliantei DA sa evite cu orice pret doua tipuri de comportament: cel prin care se considera eterni la putere si comportamentul de genul "dupa noi potopul". Potrivit lui Boc, au mai fost luate in discutie listele comune pentru alegerile pentru Parlamentul European, dar si problema fuziunii.
"In ceea ce priveste fuziunea, din punctul nostru de vedere, o accelerare a dezbaterii pe marginea acestui demers ar fi benefica pentru ambele formatiuni care compun Alianta", a spus Boc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.