Campulung Moldovenesc gazduieste in acest an o serie de manifestari pentru cei ce vor sa se apropie mai mult de folclor, datini si obiceiuri. Nu vor lipsi din agenda manifestarilor distractia, concursurile, focurile de tabara, artificii, parade ale c
Campulung Moldovenesc gazduieste in acest an o serie de manifestari pentru cei ce vor sa se apropie mai mult de folclor, datini si obiceiuri. Nu vor lipsi din agenda manifestarilor distractia, concursurile, focurile de tabara, artificii, parade ale costumelor populare etc.
Prima decada a lunii februarie va fi dedicata "Serbarilor Zapezii" care vor fi organizate in doua locatii: in oras si pe Rarau. Timp de trei zile, 4 -6 februarie, iubitorii sporturilor de iarna si ai muntelui vor avea posibilitatea sa se distreze si sa petreaca cateva zile de neuitat in peisajul mirific oferit de imprejurimile Campulungului. Sunt programate concursuri de sanie, schi, spectacole de divertisment, dar si de muzica (rock, pop si populara). Vineri, 4 februarie se vor deschide serbarile si este programata o seara de folclor la care vor participa mai multe formatii si ansambluri folclorice: ansamblul de copii "Floare de Colt" - Campulung Moldovenesc; ansamblul de copii "Arcanul" - Fundu Moldovei; ansamblul "Piatra Strajii" - Pojorata; ansamblul "Raraul" - Campulung Moldovenesc; ansamblul "Ciprian Porumbescu" - Suceava. La ora 21 va fi concert cu RO Mania. A doua zi, incepand cu ora 10.00, la Cabana Rarau sunt organizate concursuri de slalom special, demonstratie de snowboard, coborare pe schiuri (6km). Pe partia de schi "Runc", incepand cu ora 12.00 se vor organiza concursuri de saniute pentru copii, demonstratii pe schiuri. In Campulung, in Piata Centrala, la ora 16.30 va avea loc festivitatea de premiere pentru concursurile desfasurate pe Rarau, urmate apoi de cencerte sustinute de Evolution (Campulung Moldovenesc), Blondy, Fara Zahar, Directia 5. De la ora 22.00 vor fi coborari pe schiuri cu faclii, focuri de tabara, artificii si discoteca in aer liber (pentru cine mai poate). In cea de-a treia zi, pe partia de schi "Runc", incepand cu ora 10.00 vor fi organizate concursuri cu premii pe echipaje, jocuri pe parie, concursuri cu premii pentru public, momente distractive, festivitatea de premiere. La ora 17.00 "Serbarile Zapezii" se vor inchide.
Pastele, Zilele Campulungului, Festivalul Laptarilor
Un alt eveniment important va fi "Pastele ortodox in Bucovina". "Prin organizarea acestor manifestari dorim sa sarbatorim atat Invierea Domnului, cat si implinirea a 595 de ani de la prima atestare documentara a Campulungului - 14 aprilie 1411. Indiferent cand se serbeaza Pastele organizam la Campulung, in aceeasi perioada si "Zilele Campulungului", ne-a declarat primarul orasului Campulung, Gabriel Constantin Serban. Cel mai important eveniment organizat in inima Bucovinei, la Campulung Moldovenesc, este Festivalul International de Folclor. Aflat la a VII-a editie, festivalul se va desfasura in perioada 20-24 iulie. Peste 40 de ansambluri si formatii din tara si de peste hotare vor evolua la Campulung Moldovenesc. "In acest an vor veni formatii din Ungaria, Polonia si Ucraina. In 1999, cand a fost prima editie a acestui festival au mai participat si Germania si Slovenia. La inceputul fiecarui an, se semneaza un protocol al evenimentului. Astfel, Prima etapa a festivalului are loc in Polonia, apoi in Romania, urmeaza Ungaria, iar in octombrie va fi la Cernauti", ne-a explicat primarul Serban.
Sirul manifestarilor organizate in aceste peisaje pline de istorie si traditii populare nu se incheie aici. In septembrie, Campulungul gazduieste Festivalul Laptarilor. Timp de doua zile se intalnesc crescatorii de animale, se organizeaza expozitie de animale si produse. Nu trebuie uitat Craciunul in Bucovina, cu premierea celor mai buni elevi si sportivi, cu merite deosebite obtinute in anul 2006, iar Revelionul 2007 incheie evenimentele organizate in Campulung Moldovenesc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.