O serie de zvonuri au dat ca sigura, in ultimele zile, inlocuirea lui Sebastian Bodu de la sefia Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Acestea au fost lansate la doar cateva zile dupa informatiile care au circulat cu privire la demiterea
O serie de zvonuri au dat ca sigura, in ultimele zile, inlocuirea lui Sebastian Bodu de la sefia Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Acestea au fost lansate la doar cateva zile dupa informatiile care au circulat cu privire la demiterea sau demisia ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre. Precizam ca cei doi sunt membri PD. La fel ca si in cazul mi-nistrului Dobre, PD a infirmat, ieri, categoric, printr-un comunicat de presa, informatiile referitoare la inlocuirea lui Bodu. "Unii dintre liderii PD, nemultumiti de anumiti ministri, au gasit de cuviinta sa lanseze in presa, neoficial, ca respectivii vor fi inlocuiti", se precizeaza in comunicatul Partidului Democrat. Potrivit comunicatului citat, PD si-a reafirmat de curand sprijinul pentru toti reprezentantii sai in administratia publica, in scurta perioada scursa de la declaratia presedintelui Emil Boc neavand loc nici un eveniment care sa schimbe decizia Biroului Permanent National al partidului, se aminteste in comunicat. Liderii PD au decis ca, pana la Raportul de tara, sa nu isi inlocuiasca reprezentantii in Guvern, daca nici unul dintre ei nu va fi protagonistul vreunei situatii care ar impune acest lucru, sustin surse din conducerea democrata. Semnalul va fi dat la reuniunea Colegiului Director din februarie, ce va avea loc la Cluj, cand se va face o evaluare a ministrilor PD. Ministrul Transporturilor Gheorghe Dobre a fost, la randul sau, subiectul unor zvonuri conform carora urma sa demisioneze sau sa fie inlocuit, iar conducerea PD a dezmintit imediat schimbarea titularului de la Transporturi.
Seful Fiscului e in concediu
Presedintele ANAF nu a putut fi contactat pentru a-si exprima o pozitie fata de aceasta problema. Potrivit unor surse oficiale, el se afla in concediu in strainatate.
In toamna anului trecut, seful Fiscului s-a aflat in centrul scandalului referitor la datoriile catre stat ale cluburilor de fotbal, totul culminand cu instituirea, de catre ANAF, a sechestrului asigurator asupra bunurilor finantatorului Stelei, Gigi Becali. La momentul respectiv, Bodu explica aceasta decizie prin faptul ca Becali si-a declarat intentia de a-si vinde activele. Instanta a dat, insa, castig de cauza lui Becali si a decis ridicarea sechestrului impus de ANAF. Era, practic, a doua victorie a lui Becali in meciul cu Bodu, dupa ce, in urma cu numai cateva zile, judecatorul de la Registrul Comertului aprobase cesiunea actiunilor de la Steaua catre nepotii finantatorului, actiune contestata fara succes de ANAF. Mai mult, au existat voci care l-au acuzat pe Bodu ca nu urmareste altceva decat sa faca spectacol. Ceva rumoare a starnit si atunci cand a anuntat, intr-o conferinte de presa, ca, daca i se ofera un pret bun, va vinde Gara de Nord, avand in vedere ca Fiscul are sechestru asupra ei. Ulterior, ANAF a explicat ca sechestrul asupra terenurilor de sub Gara de Nord este instituit inca din 2003.
O alta initiativa a lui Sebastian Bodu ramasa, insa, fara rezultat, este publicarea pe Internet a listei firmelor inactive. La inceputul lunii august a anului trecut, presedintele ANAF anunta ca o asemenea evidenta va fi gata in circa trei saptamani, acesta revenind, insa, ulterior, asupra acestei afirmatii si aratand ca o asemenea initiativa dureaza mai mult decat a fost estimat initial.
Pe de alta parte, Bodu a aratat, la inceputul acestui an, ca isi doreste sa obtina mai multa autonomie pentru ANAF, asa cum este in aproape toata Europa. De asemenea, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat, recent, ca declaratiile de avere ale demnitarilor vor fi verificate prin intermediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in baza unui proiect de lege care va fi prezentat Guvernului spre adoptare pana la sfarsitul acestei luni. (A.H.; A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.