Proiectul de modificare a Legii 41/94 privind functionarea SRR si SRTV va fi finalizat de Coalitia de guvernamant pana la 1 februarie, a anuntat, ieri, ministrul Culturii si Cultelor Adrian Iorgulescu, informeaza Rompres. Prin acest proiect se urmare
Proiectul de modificare a Legii 41/94 privind functionarea SRR si SRTV va fi finalizat de Coalitia de guvernamant pana la 1 februarie, a anuntat, ieri, ministrul Culturii si Cultelor Adrian Iorgulescu, informeaza Rompres. Prin acest proiect se urmareste depolitizarea celor doua institutii media publice, prin reducerea numarului de membri in consiliile de administratie desemnati de grupurile parlamentare, urmand ca unii dintre acestia sa fie nominalizati direct de societatea civila. De asemenea, membrii consiliilor de administratie nu trebuie sa fi detinut functii de conducere in partide, Parlament sau Guvern, iar mandatul parlamentar sa nu coincida cu perioada mandatului consiliilor de administratie. O alta modificare se refera la separarea functiilor de presedinte de consiliu de administratie de cea de director general, acesta din urma fiind ales prin concurs. Noul proiect de lege va urmari cresterea independentei financiare a celor doua institutii, iar Parlamentul va fixa cuantumul taxelor radio-tv, a spus Iorgulescu. In ceea ce priveste compozitia actualelor consilii de administratie, minstrul Culturii si cultelor crede ca "este logic sa se coreleze schimbul de persoane cu cel al legii". Totodata, el considera ca prin aceste modificari vor creste transparenta si eficienta SRR si SRTV. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.