Rompetrol Group NV, cu sediul in Olanda, a finalizat achizitia intregului pachet de actiuni al grupului Dyneff din Franta si companiilor afiliate, valoarea tranzactiei fiind confidentiala, informeaza compania. Rompetrol va integra operatiunile de van
Rompetrol Group NV, cu sediul in Olanda, a finalizat achizitia intregului pachet de actiuni al grupului Dyneff din Franta si companiilor afiliate, valoarea tranzactiei fiind confidentiala, informeaza compania. Rompetrol va integra operatiunile de vanzare en-gros si en-detail ale Dyneff cu activitatile proprii de rafinare, ceea ce va oferi companiei acces pe piata vest-europeana. De asemenea, Rompetrol va utiliza experienta sa in operarea statiilor de distributie pentru a moderniza si imbunatati performanta Dyneff pe piata franceza. Fiind prezent pe coastele Oceanului Atlantic, Marii Mediterane si ale Marii Negre, Rompetrol va fi capabil sa obtina titei din zonele cele mai ieftine, care se afla in prezent in exploatare, si sa comercializeze produse petroliere direct pe pietele cele mai lucrative. "Procesul de integrare va incepe imediat cu sistemele IT si comercial", a declarat presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu. "In urmatoarele sase luni, Rompetrol va integra toate operatiunile Dyneff", a mai spus presedintele Rompetrol. Grupul Rompetrol a fost infiintat in 1999. Rompetrol detine si opereaza doua rafinarii romanesti, iar in prezent detine si opereaza opt facilitati regionale de depozitare. In plus, grupul detine, opereaza sau are in franciza aproximativ 320 de statii de benzina in Romania, Bulgaria si Albania (unele dintre ele operand sub brand-uri locale).
Potrivit estimarilor, cifra de afaceri consolidata a TRG a fost, in 2005, de 2,5 miliarde dolari. Sediul principal al Grupului se afla in Olanda, insa acesta controleaza, de asemenea, si sucursale din Romania, Bulgaria, Albania, Georgia, Moldova, Cipru, Elvetia, Rusia, Libia si Kazakhstan. TRG estimeaza ca aceasta achizitie va dubla cifra de afaceri in 2006. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.