Evreii au conferit ieri premii celor mai merituosi fii ai comunitatii lor, pe anii 2003 si 2004, "Distinctii de devotiune si merit exceptional". In cuvantul de deschidere, deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Ro
Evreii au conferit ieri premii celor mai merituosi fii ai comunitatii lor, pe anii 2003 si 2004, "Distinctii de devotiune si merit exceptional". In cuvantul de deschidere, deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, a multumit in mod special ziarului Ziua pentru atentia cu care oglindeste viata comunitara evreiasca. Domnul Aurel Vainer a raportat despre vizita sa in Israel cu prilejul Forumului Mondial al Deputatilor Evrei si intalnirile avute cu presedintele Israelului Mose Katav, loctiitorul premierului Ehud Olmert, cu Shimon Peres si cu lideri ai israelienilor originari din Romania. Manifestarea a continuat cu decernarea unor premii post-mortem academicianului Nicusor Cajal si celebrului dirijor Sergiu Comissiona. "Premiul Cajal" i-a revenit academicianului Solomon Marcus, "Premiul Mihail Sebastian" pentru proza si literatura, scriitorilor Radu Cosasu si Gheorghe Schwartz, cu "Premiul Zigu Ornea" a fost incoronata activitatea prof. univ. Paul Cornea, iar "Premiul Iosif Sava" le-a revenit compozitorului Edmond Deda si pianistului Jerry Podgoreanu. "Premiul Marcel Iancu" a fost adjudecat de pictorii Alma Redlinger si Egon Mark Lovith, "Premiul Benjamin Fundoianu" i-a fost acordat poetului bacauan Martin Abramovici, iar "Premiul Moses Schwartzfeld" pentru publicistica evreiasca i-a revenit ziaristului clujean Vasile Grunea, (in varsta de 75 ani). Regizorului Harry Eliad si Teatrului Evreiesc de Stat li s-au conferit premiul care poarta numele creatorului primului teatru evreiesc din lume, Avram Goldfaden (1876). In plicuri premiatii au gasit putini euro, dar onoarea e mare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.