Lech Walesa, fostul presedinte polonez si lider istoric al sindicatului Solidaritatea, a depus marturie in fata tribunalului pentru beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, informeaza Mediafax. "Ioan Paul al II-lea a fost un sfant. O persoana care ne-a
Lech Walesa, fostul presedinte polonez si lider istoric al sindicatului Solidaritatea, a depus marturie in fata tribunalului pentru beatificarea lui Ioan Paul al II-lea, informeaza Mediafax. "Ioan Paul al II-lea a fost un sfant. O persoana care ne-a fost trimisa intr-o perioada dificila. El a fost cel care le-a inspirat dorinta de libertate cetatenilor din Polonia si din alte state. Fara el, comunismul nu ar fi disparut si nici Europa nu ar fi fost reunificata", a afirmat Walesa, in varsta de 62 de ani, si care a fost apropiat al Papei Wojtyla. De asemenea, presedinte polonez Aleksander Kwasniewski a fost audiat ca martor de catre tribunalul din Cracovia, care se ocupa de actiunile necesare pentru beatificarea fostului Suveran Pontif. Tribunalul de beatificare si-a inceput activitatea in noiembrie, la Cracovia, orasul in care Karol Wojtyla si-a petrecut cea mai mare parte a vietii inainte de a fi ales papa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.