Bogdan Lobont (foto stanga) a semnat sambata, la Florenta, un contract pe patru ani si jumatate cu echipa italiana Fiorentina. Initial, toscanii au dorit doar un imprumut pana in vara, cu optiune de cumparare atunci, insa Ajax, fostul club al lui Lob
Bogdan Lobont (foto stanga) a semnat sambata, la Florenta, un contract pe patru ani si jumatate cu echipa italiana Fiorentina. Initial, toscanii au dorit doar un imprumut pana in vara, cu optiune de cumparare atunci, insa Ajax, fostul club al lui Lobont, a dorit doar un transfer definitiv, contra sumei de 1,5 milioane de euro, cerere pe care italienii au acceptat-o. Jucatorul roman a ajuns vineri seara in Italia alaturi de impresarul Victor Becali, iar sambata, dupa o zi extrem de agitata, a parafat o intelegere conform careia va avea acelasi salariu ca la "lancieri", adica un milion de euro pe sezon. Pentru portarul Nationalei Romaniei este o usurare faptul ca a parasit pe Ajax, unde intrase in dizgratie totala, nefiind nici macar rezerva in ultimele noua luni, mai ales ca ajunge la o echipa aflata in criza de portari, dupa ce titularul incontestabil, francezul Sebastien Frey, a suferit o ruptura de ligamente care il va tine departe de gazon pana la vara. Tratativele nu au decurs simplu, oficialii italieni fiind destul de circumspecti. Astfel, desi clubul olandez a anuntat pe site-ul sau oficial tranzactia inca de vineri seara, stiut fiind faptul ca Ajax nu face astfel de anunturi decat atunci cand totul este definitivat, cei de la Fiorentina au preferat sa pastreze o discretie suspecta. Acestia au anuntat sambata ca astazi jucatorul va fi prezentat oficial, precizand ca vizita medicala va fi efectuata ulterior si i-a interzis acestuia sa faca vreo declaratie. Numai ca tot sambata, Lobont a fost dus in mare secret la Spitalul Carregi unde a fost examinat minutios mai bine de doua ore. Motivul acestei vizite medicale prelungite este reprezentat de cele patru accidentari destul de serioase suferite de Lobont in trei ani, care l-au tinut departe de gazon aproape un sezon. Portarul Nationalei Romaniei a negociat apoi cu conducerea Fiorentinei, care a confirmat ieri, prin site-ul sau oficial, transferul romanului, care devine al patrulea jucator care evolueaza in acest moment in Serie A, urmand sa se intalneasca pe teren cu Adrian Mutu (Juventus), Cristi Chivu (AS Roma) si Paul Codrea (US Palermo). Lobont este al doilea jucator roman legitimat la Fiorentina, dupa Marius Lacatus, care a jucat intre anii 1990 si 1992 pentru echipa "viola".
Calvarul de la Ajax
Bogdan Lobont, care a implinit saptamana trecuta 28 de ani, a fost legitimat timp de cinci ani si jumatate la Ajax Amsterdam, timp in care nu a prins decat 68 de meciuri in tricoul cu numarul 1 al "lancierilor". Sosit in vara anului 2000 de la Rapid, Lobont a fost mai mult rezerva in primul sezon, asteptand la "cotitura" o eventuala accidentare sau suspendare a veteranului Fred Grimm. La jumatatea campionatului si-a luxat umarul drept, iesind din circuit cateva luni, apoi in vara lui 2001 a fost imprumutat la Dinamo, cu care a reusit sa castige titlul. Revenit la Ajax, si-a luxat si celalalt umar, luand o noua pauza de lunga durata. Cel mai bun sezon al sau a fost in 2003, sub comanda lui Ronald Koeman, ramanand memorabila evolutia sa dintr-un meci de Liga Campionilor cu AC Milan. Dupa plecarea lui Koeman la Benfica, Danny Blind a preluat pe Ajax, iar Lobont a inceput bine, dar a suferit o fractura de tibie care l-a trimis din nou la infirmerie, iar la revenire, a devenit al treilea portar al echipei. Cu exceptia perioadelor in care a fost accidentat, Lobont a fost portarul titular al Nationalei Romaniei. Internationalul roman a urmarit aseara din tribuna partida Fiorentina - Messina, din etapa a 21-a, iar de astazi va intra in programul echipei antrenate de Cesare Prandelli, cel care a mai avut elevi romani, Mutu la Parma si Chivu, doar cateva etape, la Roma. Daca problemele birocratice se vor rezolva in cateva zile, Lobont ar putea intra in lotul Fiorentinei in week-end-ul viitor, cand toscanii joaca la Udine. In acest moment, titular este argentinianul Cejas, iar rezerva italianul Rocati, ambii cu foarte putine jocuri pentru echipa "viola". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.