Handbalul masculin romanesc pare decis sa ajunga din nou, dupa o absenta de 12 ani, la un turneu final mondial, reprezentativa pregatita de Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu reusind sa obtina vizele pentru play-off-ul Campionatului Mondial din 2007
Handbalul masculin romanesc pare decis sa ajunga din nou, dupa o absenta de 12 ani, la un turneu final mondial, reprezentativa pregatita de Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu reusind sa obtina vizele pentru play-off-ul Campionatului Mondial din 2007 dupa ce a castigat Grupa a IV-a preliminara fara sa cunoasca gustul amar al infrangerii. Avand deja calificarea in buzunar in urma senzationalului succes de la Oradea, cand s-au impus la o diferenta de doua goluri in fata Lituaniei, tricolorii nostri au jucat, sambata seara, la Vilnius, fara nici un stres si au remizat cu acelasi adversar, scor 28-28 (12-12), la capatul unei intalniri de palmares. Conform datelor statistice prezentate de IHF, golurile echipei noastre au fost marcate de Florin Nicolae (5), Adrian Tucanu, Mihai Timofte, Marius Novanc, Valentin Ghionea (cate 4), Leonard Bibirig, Ionut Georgescu (cate 2), Rares Jurca, Marian Cozma si Ionut Saulescu (cate unul). In urma acestui rezultat, Romania s-a clasat pe primul loc in grupa, cu o zestre de 11 puncte, si isi va cunoaste adversarul din barajul pentru Mondialele din Germania in urma tragerii la sorti care va fi efectuata pe 5 februarie. Reamintim ca IHF a anuntat ca Danemarca, Croatia, Franta, Ungaria, Islanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia&Muntenegru, Slovenia, Elvetia, Slovacia si Ucraina, care vor evolua la Euro 2006, sunt calificate direct in barajul pentru Mondialele din 2007, dar primele trei clasate la turneul final continental vor accede direct la intrecerile din Germania, in vreme ce restul echipelor vor juca in barajul din luna iunie alaturi de cele cinci castigatoare ale grupelor preliminare: Grecia, Austria, Cehia, Romania si Suedia. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.