"Codul lui Da Vinci", realizat de Ron Howard si care este o adaptare a cartii omonime scrise de Dan Brown, va rula in deschiderea celei de-a 59-a editii a Festivalului de la Cannes, care va avea loc in mai, au anuntat organizatorii evenimentului, cit
"Codul lui Da Vinci", realizat de Ron Howard si care este o adaptare a cartii omonime scrise de Dan Brown, va rula in deschiderea celei de-a 59-a editii a Festivalului de la Cannes, care va avea loc in mai, au anuntat organizatorii evenimentului, citati de Mediafax. Filmul, produs de Brian Grazer si John Calley pentru Columbia Pictures si Imagine Entertainment, va fi prezentat in afara competitiei de la Cannes. Romanul esoterico-religios al lui Dan Brown a avut un succes enorm de piata, 30 de milioane de copii ale cartii fiind vandute in intreaga lume. Cu un buget de 100 de milioane de dolari, filmul are o distributie impresionanta, Tom Hanks dand viata personajului principal, Robert Langdon, profesor de simbolistica. In afara de Hanks, in film mai apar actorii francezi Audrey Tautou si Jean Reno, precum si Ian McKellen si Alfred Molina. "Codul lui Da Vinci" incepe printr-un asasinat spectaculos comis in interiorul Muzeului Luvru din Paris. Toate indiciile trimit catre o organizatie religioasa clandestina, pregatita sa faca totul pentru a proteja un secret care pune in pericol dogmele existente de circa 2000 de ani. Americanul Ron Howard a mai fost prezent la Cannes cu "Willow" (1988) si "Far and Away" (1992). In plus, el a reusit sa obtina Oscarul pentru "cel mai bun film" in 2002, cu filmul "O minte sclipitoare". Filmul "Codul lui Da Vinci" va fi difuzat pentru prima oara in Franta, la Cannes, urmand ca, la 19 mai, sa aiba premiera in intreaga lume. A 59-a editie a festivalului de la Cannes, al carui juriu va fi pentru prima oara prezidat de un chinez, cineastul Wong Kar Wai, va avea loc in perioada 17-28 mai. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.