Membrii echipei de salvare si cetatenii britanici si-au manifestat tristetea, ieri, dupa ce balena care ajunsese in apele Tamisei a decedat, in ciuda eforturilor depuse pentru salvarea ei, transmite Mediafax. "Sunt extrem de dezamagit si de obosit",
Membrii echipei de salvare si cetatenii britanici si-au manifestat tristetea, ieri, dupa ce balena care ajunsese in apele Tamisei a decedat, in ciuda eforturilor depuse pentru salvarea ei, transmite Mediafax. "Sunt extrem de dezamagit si de obosit", a declarat Mark Stevens, membru al British Divers Marine Life Rescue Group (BDMLR), institutie care s-a ocupat de coordonarea operatiunilor de salvare.
Povestea balenei a tinut britanicii in suspans timp de aproape 30 de ore, de la aparitia stupefianta a animalului in apele Tamisei in dupa-amiaza de vineri si pana sambata seara, cand a fost dat publicitatii anuntul referitor la moartea sa.
Balena a murit in urma unei crize de convulsii pe care a avut-o la bordul barjei ce urma sa o transporte inapoi in apele marii. Aparitia inedita a balenei in Tamisa continua, duminica, sa fie un mister, desi unele ziare britanice au dat vina pe sonarele utilizate de navele militare, considerate responsabile pentru moartea a mii de cetacee in fiecare an. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.