Intr-una dintre cele mai prestigioase reviste de sinteza a polimerilor (Journal of Polymer Science - coeficient de impact ISI 2,8) apare pe coperta o versiune "chimica" a sculpturii lui Brancusi - Masa Tacerii, se arata intr-un comunicat parvenit la
Intr-una dintre cele mai prestigioase reviste de sinteza a polimerilor (Journal of Polymer Science - coeficient de impact ISI 2,8) apare pe coperta o versiune "chimica" a sculpturii lui Brancusi - Masa Tacerii, se arata intr-un comunicat parvenit la redactie din partea profesorului Nicolae Hurduc, presedintele Forumului Academic Roman.
Din punct de vedere stiintific, sistemele catalitice prezentate in articol sunt de mare noutate si interes (motiv pentru care ideea a si fost "imortalizata" pe coperta revistei). La aceasta forma de a face cunoscuta Romania in lumea stiintifica internationala au contribuit doi ieseni. Primul este autorul articolului, Prof. Dragos Asandei (actualmente la Universitatea Connecticut), absolvent al Facultatii de Chimie Industriala din Iasi (promotia 1993). Al doilea este unul dintre editorii sefi ai revistei, Prof. Virgil Percec, una dintre cele mai mari personalitati stiintifice din domeniul polimerilor (este considerat ca facand parte dintre primii 3 sintezisti ai lumii). Prof. Virgil Percec este tot absolvent al Facultatii de Chimie Industriala din Iasi si a indeplinit functia de cercetator stiintific la Institutul de Chimie Macromoleculara P. Poni din Iasi, pana in 1981, cand a parasit Romania (acum este profesor la Universitatea Philadelphia). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.