Cantaretul Wilson Pickett, autorul unor hituri precum "In the Midnight Hour" sau "Mustang Sally", a murit joi, in Virginia, in urma unui atac de cord, la varsta de 64 de ani, relateaza Mediafax. "A fost internat in spital aproape de casa lui, in Virg
Cantaretul Wilson Pickett, autorul unor hituri precum "In the Midnight Hour" sau "Mustang Sally", a murit joi, in Virginia, in urma unui atac de cord, la varsta de 64 de ani, relateaza Mediafax. "A fost internat in spital aproape de casa lui, in Virginia", a declarat impresarul sau, Margot Lewis, confirmand decesul artistului. "Era bolnav de ceva vreme, iar in 2005 a fost obligat sa-si inceteze reprezentatiile publice", a adaugat Lewis. Nascut in Alabama, Wilson Pickett s-a stabilit pe cand era adolescent in Detroit si a intrat in trupa The Falcons. In 1965 a semnat un contract cu casa de discuri Atlantic, ajungand repede celebru cu melodia "In the Midnight Hour", ale carei versuri le-a compus impreuna cu Steve Cropper.
Au urmat alte piese de succes, ca "Mustang Sally", "Funky Broadway" si "Land of 1000 dances". Ultimul sau hit, "Fire and Water", dateaza din 1972, dar Pickett a continuat sa cante live timp de trei decenii. "Era inca foarte popular. Ultimul sau concert a avut loc la sfarsitul anului 2004", a precizat Margot Lewis.
Wilson Pickett a fost inclus in "Rock and Roll hall of Fame" in 1991, ultimul sau album, "It's Harder Now", fiind lansat in 1999. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.