Cateva sute de stampile care ar fi fost utilizate in cadrul procesului de votare la alegerile din 2000 si 2004 au fost descoperite, ieri, in beciul Prefecturii Brasov, Politia demarand o ancheta in acest caz. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Br
Cateva sute de stampile care ar fi fost utilizate in cadrul procesului de votare la alegerile din 2000 si 2004 au fost descoperite, ieri, in beciul Prefecturii Brasov, Politia demarand o ancheta in acest caz. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Brasov, prefectul Aurelian Danu a dispus realizarea unor verificari la nivelul institutiei Prefecturii judetului Brasov, ca urmare a semnalelor aparute in presa centrala privind gasirea la nivelul prefecturilor a unor stampile utilizate in procesul de votare. "In urma verificarilor, au fost descoperite cateva sute de stampile ce au fost utilizate in cadrul procesului de vot la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale din anul 2000 si anul 2004. In aceste conditii, prefectul judetului Brasov, Aurelian Danu, a sesizat Inspectoratul Judetean de Politie, urmand a se proceda la numararea stampilelor si aplicarea prevederilor legale. In acest sens, prin ordin al prefectului s-a constituit si o comisie de monitorizare a distrugerii stampilelor utilizate in cadrul alegerilor, actiune ce se va derula dupa finalizarea cercetarilor de catre organele abilitate ale statului", se arata in comunicatul Prefecturii.
Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) dispusese ca toti prefectii sa verifice daca s-au respectat procedurile prevazute de legile electorale, dupa ce, potrivit Mediafax, Corpul de Control a descoperit peste 12.000 de stampile in sediul Prefecturii Cluj si aproape 500 in sediul Judecatoriei Gherla. De asemenea, alte 497 de stampile electorale nedistruse au fost gasite si in sediul Judecatoriei Gherla (jud. Cluj). (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.