Presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene, dar si viceprimarii Consiliilor Locale vor putea fi schimbati din functii cu majoritate simpla, incepand cu 2008, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Inte
Presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene, dar si viceprimarii Consiliilor Locale vor putea fi schimbati din functii cu majoritate simpla, incepand cu 2008, a anuntat ieri, la Palatul Victoria, Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor (MAI).
El a explicat ca schimbarea alesilor locali se va putea face cu majoritate simpla din mai multe motive, cel mai important dintre acesta fiind cel legat de posibilitatea sau imposibilitatea asigurarii pe perioada mandatului a unei majoritati simple.
"Daca nu ai o majoritate in Consiliu nu mai poti trece nici o hotarare si atunci de ce mai stai presedinte? Vom proceda la aplicarea acestei teze din 2008 pentru a nu schimba regula in timpul jocului", a precizat Blaga, citat de Rompres. In ceea ce priveste schimbarea viceprimarilor, ministrul a precizat ca acestia vor putea ramane consilieri, in Consiliul Local, dupa momentul schimbarii. "Am avut de ales intre doua rele. Vor ramane membri ai Consiliului Local, fiindca altfel vointa electoratului ar fi schimbata", a explicat Blaga.
Executivul a decis sa promoveze in regim de urgenta in Parlament pachetul de proiecte legislative pentru reforma administratiei publice, a anuntat, tot ieri, Blaga. "Vom trece pachetul legislativ prin Parlament in procedura de urgenta", a spus ministrul, care si-a exprimat speranta ca la sfarsitul lunii februarie legile vor fi adoptate.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a caracterizat acest pachet legislativ ca fiind "complex, important si ambitios". "Vrem sa mergem pe linia descentralizarii, pe care toate statele europene au mers pana acum. Vrem sa dam cat mai multe atributii si responsabilitati administratiei locale. Vrem sa facem o administratie publica mai eficienta si, din acest motiv, vrem sa o apropiem de cetatean", a spus seful Executivului.,
"Degeaba descentralizam, degeaba le dam atributii si responsabilitati, daca nu le dam mijloace", a spus premierul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.