Academia Romana solicita o suprafata de padure de peste 30.000 ha primita printr-un act de donatie in perioada interbelica, informeaza Rompres. Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, prezent ieri, la Comisia judeteana de aplicare a legilor prop
Academia Romana solicita o suprafata de padure de peste 30.000 ha primita printr-un act de donatie in perioada interbelica, informeaza Rompres. Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, prezent ieri, la Comisia judeteana de aplicare a legilor proprietatii Buzau, a declarat ca este vorba de o donatie facuta de surorile Maican Academiei Romane in anul 1939 si ca se urmareste recuperarea acestei suprafete si comasarea ei in judetul Buzau cu toate suprafetele din tara apartinand Academiei.
Potrivit subprefectului Alecu Vasile, aceeasi suprafata este revendicata si de Obstea mosnenilor buzoieni, care a primit terenul forestier in anul 1946, in vreme ce reprezentantii Academiei sustin ca improprietarirea efectuata dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a efectuat la comanda politica. De notat ca la Buzau au fost depuse 11484 cereri de retro cedare pentru o suprafata de teren de 184.000 ha, iar suprafata de padure solicitata este 156.000 ha, in vreme ce Directia silvica Buzau detine doar 125.000 ha de padure. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.