Membrii familiei Nastase au avut nevoie de mai multi oameni care sa le indeplineasca ordinele, sa le satisfaca nevoile de inavutire sau care sa le acopere urmele de-a lungul carierelor de afaceristi sub acoperire politica.
Absolut toti cei care
Membrii familiei Nastase au avut nevoie de mai multi oameni care sa le indeplineasca ordinele, sa le satisfaca nevoile de inavutire sau care sa le acopere urmele de-a lungul carierelor de afaceristi sub acoperire politica.
Absolut toti cei care au contribuit la sporirea averii familiei Nastase au avut de castigat un post caldut.
Sorin Tesu, cel care a depus in contul Danei Nastase cei 400.000 de dolari, a fost recompensat cu postul de consilier al primului ministru al Romaniei pe vremea cand aceasta functie era ocupata de Adrian Nastase. Functia de consilier al lui Nastase a ocupat-o la doi ani dupa ce a depus in contul Danei Nastase suma mai sus mentionata.
Tesu a explicat, intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei, care ii erau atributiunile de consilier al primului ministru: "Eram consultantul domnului Natase pe probleme financiare. Pur si simplu imi cerea opinia in diverse chestiuni financiare. Erau teme economice generale, macroeconomice, incluse in programul de guvernare".
Roxana Bichel este cea care a executat mai multe tranzactii financiare in favoarea familiei Nastase. Aceasta i-a vandut Danei Nastase, in 1996, un teren de peste doua hectare la Corbeanca, pentru 139.000 de dolari, desi pretul pietei era de cel putin 500.000 de dolari. Mama Roxanei Bichel, Athena Theodoru Marianthi, este cea care i-a vandut, in 1998, lui Nastase celebrul teren din strada Zambaccian, in centrul Capitalei. Bichel a fost rasplatita in 2001 cu o functie extrem de influenta, la Privatizare, in Guvernul Nastase.
Ioan Melinescu este cea de a treia persoana de rang inalt pe care Nastase a recompensat-o cu anumite functii pentru anumite servicii. Acesta a fost presedintele oficiului National de Combatere a Spalarii Banilor pe parcursul primilor cinci ani de la infiintare. Toate indiciile cu privire la disparitia dosarului de spalare de bani in care era vizata Dana Nastase duc la el. Dupa ce a parasit Oficiul, Melinescu a fost instalat in functia de consilier al lui Alin Teodorescu, mana dreapta a fostului premier Adrian Nastase. (P.N.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.