Misteriosul colonel Dumitrescu amintit de presedintele Basescu in expunerea facuta cu ocazia prezentarii filmului rapirii ziaristilor in Irak este una si aceeasi persoana cu colonelul SIE Ionel Dragomir care a dat in judecata institutia de unde a fos
Misteriosul colonel Dumitrescu amintit de presedintele Basescu in expunerea facuta cu ocazia prezentarii filmului rapirii ziaristilor in Irak este una si aceeasi persoana cu colonelul SIE Ionel Dragomir care a dat in judecata institutia de unde a fost dat afara anul trecut. Potrivit documentelor aflate la dosar la Curtea de Apel Bucuresti, col. (r.) Dragomir afirma ca in timpul crizei jurnalistilor romani rapiti in Irak, a obtinut mai multe informatii pe care le-a inaintat generalului Degeratu. Potrivit lui Dragomir, "informatiile erau furnizate de un irakian cu posibilitati deosebite in domeniu, care era casatorit cu o romanca, avea copii in Romania, dar si interdictia de a intra in tara noastra, ceea ce dealfel si solicita in schimbul informatiilor. Mi s-a solicitat de domnul Degeratu sa nu discut cu superiorii mei si, stiind ca este ordinul Presedintelui, am asigurat confidentialitatea totala actiunii, transmitand in jur de 10 informatii si documente confidentiale, comunicate de catre cetateanul irakian". Acest fapt este si motivul principal pentru care Dragomir a fost judecat in Consiliul de judecata al SIE si trecut in rezerva. Asa cum rezulta din intampinarea depusa la Curtea de Apel Bucuresti de catre Serviciul de Informatii Externe, demersul lui Dragomir de a transmite informatii clasificate fara acordul conducatorului institutiei constituie o incalcare grava a Legii 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei si a Legii nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea SIE.
Pe de alta parte, Dragomir isi acuza superiori ca l-au amenintat ca i se vor organiza inscenari de posesie de substante stupefiante si sustragere de documente clasificate. SIE a negat oficial aceste acuzatii ale lui Dragomir. In aceeasi intampinare depusa la dosarul aflat la instanta, SIE precizeaza ca trecerea in rezerva a colonelului Dragomir s-a facut respectandu-se toate regulamentele militare iar acesta si-a si recunoscut in fata membrilor Consiliului de judecata unele abateri disciplinare.
Tot acest scandal declansat de fostul ofiter SIE care solicita in instanta revocarea ordinului de trecere in rezerva naste o serie de suspiciuni privind modul cum se desfasoara activitatea interna la SIE si, mai grav, explica unele balbaieli din timpul crizei ostaticilor comise de membrii celulei de criza de la Cotroceni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.