Congresul american, confruntat cu numeroase scandaluri in ultima perioada, si-a stabilit ca prioritate pentru 2006 impunerea moralitatii in relatiile dintre congresmeni si grupurile de lobby, pentru a elimina acuzatiile de trafic de influenta. Inculp
Congresul american, confruntat cu numeroase scandaluri in ultima perioada, si-a stabilit ca prioritate pentru 2006 impunerea moralitatii in relatiile dintre congresmeni si grupurile de lobby, pentru a elimina acuzatiile de trafic de influenta. Inculparea, cu doua saptamani in urma, a lobby-istului republican Jack Abramoff, care a acceptat sa coopereze cu anchetatorii guvernamentali intr-o investigatie ampla privind traficul de influenta in Congres, a declansat o adevarata unda de soc in randurile legislatorilor, relateaza Mediafax.
Dupa retragerea fostului lider al majoritatii, Tom DeLay, cunoscut pentru legaturile cu Abramoff, congresmenii din toate taberele s-au declarat de acord cu reforma practicilor de acest tip.
Republicani si democrati, senatori sau membri ai Camerei Reprezentantilor, toti congresmenii au lansat diverse initiative, primele voturi asupra acestora fiind asteptate in februarie. In unele cazuri, chiar cei care au avut de profitat cel mai mult de pe urma acestui tip de relatie sunt si cei care cer reguli mai stricte - fara calatorii platite pentru congresmeni, fara invitatii la restaurante, fara cadouri mai scumpe decat un tricou sau o sapca de baseball, a anuntat presedintele republican al Camerei Reprezentantilor, Dennis Hastert. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.