Presedintele Traian Basescu a sarit in apararea politicienilor care au ajuns zilele acestea la Parchet pentru a da explicatii in legatura cu averea sau cu afacerile lor.
Seful statului s-a aratat nemultumit ca acestia au devenit ""subiect de
Presedintele Traian Basescu a sarit in apararea politicienilor care au ajuns zilele acestea la Parchet pentru a da explicatii in legatura cu averea sau cu afacerile lor.
Seful statului s-a aratat nemultumit ca acestia au devenit ""subiect de show mediatic"", inca din faza anchetei, fara sa existe certitudinea unei vinovatii. ""Nu-mi place ca oameni care sunt anchetati, dar inca nu sunt vinovati, au devenit subiect de show mediatic. Puteam sa-l chem pe Arsinel de la Teatrul Tanase sa ne prezinte un show despre coruptie"", a spus presedintele intr-o emisiune televizata. ""Deja, de cateva zile acuzam, punem etichete. Chiar oamenii politici se reped sa faca acest lucru. Eu cred ca singurii care pot pune eticheta corupt, hot sau cinstit sunt judecatorii"", a adaugat Basescu, spunand si ca s-a ajuns pana la a se trimite mesaje pe telefoanele mobile ale ziaristilor cum ca ""e politicianul cutare la Parchet"". El a spus ca s-au pus ""etichete mult prea puternice"" pentru stadiul in care se afla anchetele si ca spera ca show-ul mediatic sa nu discrediteze lupta impotriva coruptiei. Intrebat daca serviciile secrete joaca un rol in aceste dezvaluiri, Basescu a negat categoric ipoteza. CAZUL COPOS. In privinta ministrului George Copos, seful statului a spus ca nu are dreptul sa initieze suspendarea lui din postul guvernamental. Explicatia este aceea ca Legea raspunderii ministeriale prevede ca suspendarea nu se poate decide decat pentru fapte comise in timpul mandatului. Seful statului a mai spus ca a aflat de inceperea cazul Copos ""de la televizor"" si ca nu l-a informat procurorul general al DNA. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat si el ca in acest moment nu se pune problema retragerii sau demisiei ministrului Copos. ""Cercetarea penala vizeaza actiuni in care s-ar putea sa fie implicat Copos cand nu detinea o functie. Ca urmare, nu sunt cercetate acte legate de exercitiul sau de ministru si Guvernul nu are de suferit. Este vorba despre o plangere care declanseaza urmarirea penala si nu stabileste vinovati. Deci, in aceasta faza nu avem de ce sa ne gandim la o retragere sau la demisie"", a explicat Tariceanu, conform Mediafax.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.