Presedintele PD Emil Boc vrea sa ii recomande ministrului Justitiei Monica Macovei realizarea unei analize a legislatiei europene pentru a vedea in ce masura sunt cuprinse si rudele pana la gradul IV in declaratiile de avere si interese. Liderul demo
Presedintele PD Emil Boc vrea sa ii recomande ministrului Justitiei Monica Macovei realizarea unei analize a legislatiei europene pentru a vedea in ce masura sunt cuprinse si rudele pana la gradul IV in declaratiile de avere si interese. Liderul democrat a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca PD a fost partidul care a sustinut in 2002-2003 modificarea declaratiilor de avere, ca in continut sa fie mentionate si interesele detinute prin interpusi si rudele de gradul IV inclusiv, dar PSD s-a opus. "Nu s-a acceptat atunci de catre PSD, invocand faptul ca aceste prevederi nu ar fi in consonanta cu prevederile europene. Daca ar fi ascultat de Opozitie, nu am mai fi asistat acum la Tamare si alte matusi de acest fel.
Cred ca in reforma sistemului declararii averilor se va cuprinde modalitatea de a extinde declararea conflictului de interese si a dobandirii bunurilor pana la gradul IV", a afirmat liderul PD. Potrivit acestuia, astfel, nu vor mai exista suspiciuni legate de desfasurarea unei activitati in afara cadrului legal. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.