Amenzile pentru contraventiile de circulatie rutiera vor putea fi achitate si prin Internet, cu ajutorul cardurilor bancare, a decis Guvernul in sedinta de ieri. Aceste plati se vor face prin intermediul unui sistem care va fi lansat in urmatoarele z
Amenzile pentru contraventiile de circulatie rutiera vor putea fi achitate si prin Internet, cu ajutorul cardurilor bancare, a decis Guvernul in sedinta de ieri. Aceste plati se vor face prin intermediul unui sistem care va fi lansat in urmatoarele zile de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor. Noul sistem va fi aplicat, intr-o prima etapa, pentru municipiul Bucuresti, urmand sa fie lansat ulterior si la nivelul altor judete. Pentru amenzile platite in sistem electronic se va calcula un comision stabilit de procesatorul cardului bancar. Actualul termen de 48 ore prevazut pentru plata acestor amenzi va ramane nemodificat. Plata amenzii se dovedeste prin prezentarea extrasului de cont al platitorului sau a "dovezii de plata" emisa de "Ghiseul Virtual de plati", aceasta specificand data si ora efectuarii platii. Platitorul amenzii nu mai este obligat sa predea o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plata emisa de "Ghiseul virtual de plati" catre institutia care a aplicat amenda. Ghiseul virtual de plati este creat pentru a plati diferite taxe si impozite, in cazul in care institutiile vor solicita acest lucru. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.