Municipalitatea ia in calcul cedarea unui teren din zona Piata Victoria in schimbul unui parc de pe malul lacului Floreasca, unde, printr-o decizie a instantei, un investitor a primit dreptul de a construi peste limita permisa de lege, a declarat, mi
Municipalitatea ia in calcul cedarea unui teren din zona Piata Victoria in schimbul unui parc de pe malul lacului Floreasca, unde, printr-o decizie a instantei, un investitor a primit dreptul de a construi peste limita permisa de lege, a declarat, miercuri, primarul general Adriean Videanu. Primarul Videanu ar vrea sa cedeze terenul pe care se afla depoul RATB "Iancu de Hunedoara" (cu o suprafata de 35.000 mp, situat in spatele Palatului Victoria), pentru cele 3,3 hectare de teren obtinute de omul de afaceri Costica Constanda in Parcul Bordei, pe malul Lacului Floreasca. "Sunt asset-uri importante (depourile RATB - n.r.) pentru municipalitate, in vederea dezvoltarii imobiliare care se prefigureaza in momentul de fata. In privinta terenurilor, cererea este mult mai mare decat oferta, insa putem sa folosim aceste baze (ale RATB - n.r.) si pentru eventuale schimburi, iar aici va pot da un exemplu: parcul Bordei, unde Curtea de Apel s-a pronuntat pe oportunitate, iar in momentul de fata au inceput negocierile cu proprietarul de acolo, cu dl. Constanda. Una dintre aceste locatii poate reprezinta interes pentru dansul, pentru un eventual schimb, in ideea pastrarii intacte a Parcului Bordei", a spus primarul general.
Videanu este de parere ca suprafata din spatele Guvernului se apropie de cea detinuta de Constanda in parcul Bordei. Municipalitatea Bucurestiului a fost obligata, printr-o sentinta judecatoreasca, sa avizeze contruirea unui ansamblu de imobile intr-un parc bucurestean, desi legea interzice construirea unor cladiri in zonele verzi ale urbei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.