Petrom va prelua operatiunile OMV din Romania, Bulgaria si Serbia si Muntenegru, printr-o tranzactie de 234,4 milioane de euro, ca parte a strategiei companiei de extindere in afara Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa. Petrom va prelua 99,9
Petrom va prelua operatiunile OMV din Romania, Bulgaria si Serbia si Muntenegru, printr-o tranzactie de 234,4 milioane de euro, ca parte a strategiei companiei de extindere in afara Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa. Petrom va prelua 99,9% din actiunile OMV Mineraloel Romania, OMV Bulgaria EOOD si OMV Jugoslavija.
Astfel, grupul austriac va transfera catre Petrom 178 de benzinarii, care vor continua insa sa opereze sub marca OMV. In urma tranzactiei, Petrom va functiona ca un centru operational al grupului OMV pentru Europa de Sud-Est.
"Este cea mai importanta tranzactie pe care compania o va finaliza dupa incheierea procesului de privatizare si, cu siguranta, un pas foarte important in vederea extinderii Petrom pe pietele din regiune. Petrom va deveni un jucator si mai important in Europa de Sud - Est, datorita ritmului alert de dezvoltare a companiei, in conformitate cu strategia pana in 2010", a declarat Gheorghe Constantinescu, director general executiv al Petrom. OMV are o retea de 73 de statii in Romania, 74 de statii in Bulgaria si 31 de statii in Serbia. Valoarea totala - capital propriu si datorii - a celor trei companii a fost evaluata de KPMG, mandatata de Petrom, la 234,4 milioane de euro. Aceasta este si valoarea tranzactiei care va suferi ajustari uzuale cu privire la capitalul de lucru si datorii.
Petrom detine circa 600 de benzinarii in Romania, iar pana in 2010 intentioneaza sa deschida inca 250 de statii. Pachetul majoritar de actiuni al companiei se afla in proprietatea OMV.
Activitatile OMV din Romania, Bulgaria si Serbia si Muntenegru achizitionate de Petrom vor aduce un aport de circa 450-500 milioane de euro la cifra de afaceri a companiei petroliere romanesti, a declarat directorul general adjunct al Petrom, Werner Schinhan, transmite Mediafax. El a precizat ca, daca se ia in calcul o cifra de afaceri de aproximativ 3 miliarde de euro la Petrom, cele trei firme OMV vor creste cu 15-20% afacerile companiei petroliere romanesti. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.