Parlamentarii romani se pot considera fericiti. In timp ce ei nu au stiut cum sa-si condenseze cat mai multe privilegii in statutul parlamenarilor, alesii italieni au decis sa-si micsoreze indemnizatia cu zece la suta. Intr-un comunicat remis de Biro
Parlamentarii romani se pot considera fericiti. In timp ce ei nu au stiut cum sa-si condenseze cat mai multe privilegii in statutul parlamenarilor, alesii italieni au decis sa-si micsoreze indemnizatia cu zece la suta. Intr-un comunicat remis de Biroul presedintiei Camerei Deputatilor din Parlamentul italian, preluat de cotidianul La Repubblic, se arata ca decizia a fost determinata de "dificultatile economice" pe care le are Italia. Indemnizatiile nu reprezinta insa singurul capitol la care au umblat parlamentarii italieni, din dorinta de a economisi cat mai mult din banul public. De asemenea, va fi diminuata cu zece la suta si valoarea indemnizatiilor pe viata acordate deputatilor din precedentele adunari legislative, ca si tuturor celor care au dreptul la asemenea beneficii. Modalitatile de aplicare a acestei decizii vor fi stabilite de Colegiul deputatilor chestori, pana la data de 28 februarie 2006. Parlamentarii romani insa nu au mila cand vine vorba de huzureli pe bani publici. Alesii si-au votat privilegii pe banda rulanta, care le asigura pensii de 17 milioane pentru un mandat, de 25 de milioane pentru doua si 34 pentru trei mandate. In ceea ce priveste indemnizatiile, parlamentarii romani si-au votat o diurna de 800.000 lei, valabila pentru cei din provincie, de 400.000 pentru cei care se deplaseaza in provincie, gratuitate pentru transportul aerian, naval, cu trenul, dreptul la masina de serviciu, decontarea cheltuielilor in cazul folosirii autoturismului personal, decontarea convorbirilor telefonice pe mobil si pasaport diplomatic pentru sotie si copiii aflati in intretinere. Mai mult, la aceste beneficii alesii romani nu vor sa renunte nici in ruptul capului, in ciuda criticilor presedintelui Basescu. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.