Mugur Ciuvica a facut-o "celebra" pe Elena Gheorghe, mama senatorului PD Cornelia Cazacu, actionarul majoritar la firma Eurovia, care se ocupa cu asfaltarea strazilor. O femeie de 70 de ani, dar care arata mult mai tanara, Elena Gheorghe locuieste
Mugur Ciuvica a facut-o "celebra" pe Elena Gheorghe, mama senatorului PD Cornelia Cazacu, actionarul majoritar la firma Eurovia, care se ocupa cu asfaltarea strazilor. O femeie de 70 de ani, dar care arata mult mai tanara, Elena Gheorghe locuieste intr-o vila impunatoare din Urlati. Atat insa. N-are activitati specifice unui om de afaceri, cel putin de asemena anvergura. Este o batrana bolnava, care sta intr-o vila frumoasa ridicata in patru luni. Face vizite la Bucuresti, cateodata chiar cu taxiul. De cele mai multe ori insa o viziteaza o nepoata. Dinspre Urlati, Mama Cotrocenilor pare sa fie acoprirea unei afaceri a unui membru PD. Are aceasi fata ca si matusa Tamara a lui Adrian Nastase.
Vila de lux, strada cu gropi
Principalul subiect de discutie in Urlati au fost, ieri, dezvaluirile facute de Mugur Ciuvica referitoare la Elena Gheorghe, mama senatorului PD Cornelia Cazacu. Elena Gheorghe locuieste intr-o vila impunatoare, cu o curte amenajata dupa ultima moda. Locuinta femeii se afla intr-un contrast puternic cu strada pe care aceasta se afla. O strada care nu tradeaza cu nimic ca acolo locuieste mama unui senator PD, care este si actionarul majoritar al unei firme care face afaceri de milioane din asfaltarea strazilor. Locuitorii sunt oameni obisnuiti, din carosabil nu lipsesc gropile, iar gunoiul este aruncat pe jos. O parte din el chiar in fata vilei Elenei Gheorghe. Reporterii ZIUA au fost, ieri, la casa mamei senatorului PD din Urlati. In vila portocalie, cu etaj si mansarda nu se afla nimeni. Locuinta parea pustie. Nici menajera despre care vecinii spun ca sta cu femeia nu s-a aratat la fata. Din declaratiile vecinilor Elenei Gheorghe reiese ca aceasta este o femeie linistita, bolnava si nicidecum un geniu al afacerilor. Unul dintre vecinii Elenei Gheorghe este chiar fostul sef al acesteia din perioada in care femeia lucra la cooperativa. "Este o femeie linistita, bolnava, a suferit o operatie. O cunosc de multi ani, pentru ca i-am fost sef la cooperativa, unde Elena lucra contabila. A iesit la pensie pe vremea lui Petre Roman", spune acesta. Intrebat daca a vazut-o ieri pe femeie si daca stie unde se afla, vecinul a raspuns ca nu are habar. In schimb, sotia acestuia ne-a declarat ca Elena Gheorghe vine destul de des in Bucuresti. "O mai ia fiica ei. Se mai intampla sa ia taxiul pana la Bucuresti", ne-a spus ea.
Vizitata de nepoata
Am stat de vorba cu un alt vecin al Elenei Gheorghe, a carui locuinta se afla la cateva case de vila portocalie a acesteia. "Ce sa va spun. Este o femeie de treaba, vorbeste cu noi, cu vecinii. Stiu ca vila a fost construita in urma cu doi-trei ani. A durat vreo patru luni pana a terminat-o. Stiu ca a fost construita de o firma din Urlati sau Ploiesti". De la vecin am mai aflat ca sotul actionarei majoritare la firma care se ocupa cu asfaltarea strazilor a fost instructor auto, decedand in urma cu cativa ani. "Acum sta singura, stiu ca are o femeie de serviciu, o menajera. Se mai intampla cateodata sa mai ceara cate un butoi, cate ceva", spune acesta. Cu toate ca privesc cu admiratie vila Elenei Gheorghe, nici unul dintre vecinii acesteia cu care am discutat n-au intrat in casa. Am mai aflat ca senatorul PD Cornelia Cazacu isi viziteaza mama din cand in cand, in special de sarbatori, dar, cea care vine mai des la batrana este nepoata acesteia.
Lux la Urlati, modestie la Vadu Sapat
Am plecat de la Urlati si am ajuns la Vadu Sapat. O comuna in care locuiesc cele doua surori ale Elenei Gheorghe, Florica Constantinescu si Alexandrina Draghiceanu. In sat, toata lumea o stie pe tanti Florica, "cea care e ruda cu un senator de la Bucuresti". Daca nu eram ajutati de sateni sa gasim casa Floricai Constantinescu, am fi cautat mult si bine o vila. Nu ne asteptam sa fie nici portocalie, nici la fel de impunatoare ca cea a Elenei Gheorghe, dar ceea ce am gasit ne-a lasat cu gura cascata. Sora celei care face afaceri de milioane traieste intr-o casa modesta de tara. Fara termopane, fara lux. Cu o curte in care creste pasari, porci. Florica este o femeie modesta, care nu a avut parte de norocul surorii sale mai mari. In momentul in care am ajuns la locuinta Floricai Constantinescu, aceasta trebaluia prin curte. Purta o basma si o fusta de lana. "Da mama, am vazut si eu ieri ce a zis Ciuvica. Nu stiu ce are omul asta cu noi. Stiu ca acum cativa ani s-a mai luat de nepoata mea. Ce sa va spun. Eu traiesc dintr-o pensie de patru milioane. Pot sa va spun ca banii pe care ii are sora mea Elena si nepoata mea sunt facuti prin munca. Eu ma vad rar cu Elena. Ea este la Urlati, eu la Vadu Sapat. Este bolnava, a avut o operatie la picior. Dupa ce am vazut la televizor ce a zis Ciuvica, am incercat sa o sun pe Elena, dar n-am gasit-o. Nu stiu unde e. Este posibil sa fie la Bucuresti. Despre senatoare ce sa va spun. Mai vine de sarbatori in vizita. A venit si anul trecut, inainte de Craciun. I-am dat un porc pe care-l crescusem pentru ea", ne-a mai spus femeia. Alexandrina Draghiceanu, cea de-a treia sora, se afla in prezent in spital, ea locuind tot in Vadu Sapat. Intreband-o daca nu are o poza cu sora ei, Elena, femeia ne-a aratat un tablou cu cele trei surori, facut la nunta Alexandrinei. In timpul petrecut cu Florica Constantinescu, femeia s-a plans de cateva ori de pensia mica pe care o are, spunand ca viata este grea. (Bogdan GALCA)
Ciuvica - actiuni contra scandal
Presedintele Grupului pentru Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a fost partener de afaceri cu Camelia Voiculescu. Ciuvica a recunoscut la Realitatea Tv ca i-au fost cesionate de catre Camelia Voiculescu 750 de actiuni in valoare de 7.500 de lei noi, la o societate comerciala, Cert Media, la care cei doi erau actionari. Ciuvica a spus ca Camelia Voiculescu a decis sa-i cesioneze actiunile in luna decembrie, dupa scandalul declansat cu telefonul dat de Basescu. Cu alte cuvinte, Ciuvica a recunoscut si-a luat plata pentru atacul la adresa lui Traian Basescu. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.