Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este singurul membru al Guvernului care nu si-a actualizat declaratia de avere. Potrivit Legii 161/2003 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor per
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este singurul membru al Guvernului care nu si-a actualizat declaratia de avere. Potrivit Legii 161/2003 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, functionarilor publici si a unor persoane cu functii de conducere, demnitarii trebuie sa isi reactualizeze declaratia de avere pana la data de 31 decembrie a fiecarui an. Ministrul Vladescu a recunoscut ca a incalcat Legea, explicand, insa, ca a fost fortat de imprejurari. Seful Finantelor a explicat ca nu si-a putut reactualiza declaratia pentru ca nu a avut datele financiare din 2005, acestea fiind furnizate la inceputul anului 2006. "...asa cum este facuta legea, si am sesizat in acest sens si ministrul Justitiei, pentru a avea o declaratie de avere corecta data de 31 decembrie 2005 nu este o data buna pentru ca nu ai veniturile aferente anului 2005", a explicat Vladescu pentru Realitatea TV. (Andreea CALOMFIRESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.