Rusia este convinsa ca reglementarea definitiva a problemei transnistrene se poate face numai prin negocieri directe intre Chisinau si Tiraspol, a declarat ieri, la Moscova, seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, la o conferinta de presa consacrata b
Rusia este convinsa ca reglementarea definitiva a problemei transnistrene se poate face numai prin negocieri directe intre Chisinau si Tiraspol, a declarat ieri, la Moscova, seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, la o conferinta de presa consacrata bilantului pe 2005 in politica externa a tarii sale informa ieri Radio Romania Actualitati si Rompres. "Propunerile de a rezolva problema transnistreana prin metode unilaterale, prin simpla adoptare in Parlamentul Republicii Moldova a unor legi proprii fara a tine cont de opinia transnistrenilor sau prin blocada economica a Transnistriei - a spus Serghei Lavrov - arunca mult in urma perspectivele reglementarii". Seful diplomatiei ruse a precizat ca declaratia comuna a presedintilor Putin si Iuscenko din 15 decembrie este un document politic "foarte important", ce reflecta principalele elemente ale planului ucrainean si principalele idei propuse de Rusia. "Rusia - a spus Lavrov - este gata sa lucreze in continuare asupra ideilor aflate pe masa de negocieri", potrivit aceleiasi surse. "Au existat intelegeri comune privind necesitatea unei Moldove federative neutre, demilitarizate si determinarea statutului transnistrean in acest context. Din pacate, aceste intelegeri au fost respinse", a mai spus ministrul rus de Exter-ne. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.