Liderul PPCD, Vasile Lupu, a prezentat ieri patru cazuri de inginerii financiare, savarsite de reprezentanti ai Coalitiei majoritare, care, potrivit crestin-democratului, au prejudiciat cu peste 150 de milioane de euro avutului public. In primul din
Liderul PPCD, Vasile Lupu, a prezentat ieri patru cazuri de inginerii financiare, savarsite de reprezentanti ai Coalitiei majoritare, care, potrivit crestin-democratului, au prejudiciat cu peste 150 de milioane de euro avutului public. In primul dintre cazuri, Lupu a povestit cum, directorul unei foste ferme PCR, presedintele PC Vrancea Horia Vintila Furtuna, si-a declarat societatea, Agroind SA, proprietara pe 1150 ha de teren arabil, impotriva textelor de lege care interziceau expres introducerea in capitalul social a valorii terenurilor agricole din administrare, fara nici un act care sa ateste vanzarea de catre stat a terenurilor. In al doilea caz care sfideaza sistemul juridic, protagonistul principal este primarul din Otopeni, Silviu Gheorghe (PNL). "Liberalul refuza aplicarea Legii funciare in cazul a 20 de familii din comuna, carora li s-au luat abuziv terenuri in valoare de peste 10 milioane euro. Demersurile si zbuciumul de 14 ani al proprietarilor n-au nici un efect asupra sa", a explicat Vasile Lupu. Un alt client al crestin-democratului este prefectul de Suceava, liberalul Orest Onofrei. Lupu l-a acuzat pe Onofrei ca blocheaza punerea in posesie a Fondului Bisericesc Ortodox Roman pe suprafata de 192.000 ha de padure obligand astfel Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor sa plateasca nu mai putin de 2.300.000.000 lei vechi. Primaria Capitalei care ii antreneaza pe proprietarii imobilelor nationalizate in procese nesfarsite a facut subiectul celui de-al patrulea caz prezentat de Vasile Lupu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.