Spuneam intr'un numar trecut al ziarului nostru, ca prin fapte nu prin vorbe se face educatia religioasa. Spuneam ca faptele trebuiesc facute de preoti si ca faptele lor de cele mai multe ori nu pot servi de exemplu. Rugam pe inalti prelati si reprez
Spuneam intr'un numar trecut al ziarului nostru, ca prin fapte nu prin vorbe se face educatia religioasa. Spuneam ca faptele trebuiesc facute de preoti si ca faptele lor de cele mai multe ori nu pot servi de exemplu. Rugam pe inalti prelati si reprezentantii lui D-zeu aici pe pamant, in numele enoriasilor, sa fie plini de intelepciune, asa cum ne invata Sfanta Scriptura. Trebuie sa fiu foarte precaut cu aceste "femei" cu imbracaminte feminina dar cu suflet masculin, si pentru ca e grea lupta cu femeile dar si mai grea cu simbioza aceasta de barbat-femeie. Barbat-femeie. Da, barbati pentru ca toti preotii sunt barbati; (unii sunt de doua sau de trei ori barbati) iar femei, pentru ca au fuste, ghiare si chiar gura mare. Acuma cei drept, femeile batjocoresc cu gura lor, preotii canta si tin discursuri politice, desi gura li-e croita mai mult pentru predici, mai mult sau mai putin inspirate sau pilduitoare.
Sa trecem la subiectul nostru: preotii trebuie sa dea exemplu prin fapte nu prin vorbe, sa fie la inaltimea menirei lor apostolice. Ce fac ei? Fac intriga si periala politica, dupa caz (cand pentru taranisti, liberali, cuzisti etc.). Fac politica multa si proasta, contrar ideilor de morala si de interes public. Sunt interesati de capatuiala si fac tot ce le sta in putinta contra oamenilor si spurca fiinta omeneasca prin propaganda pentru cutare sau cutarui demnitar. Sa nu va inchipuiti ca fac asta pe datorie. Ei se aleg cu diverse privilegii si de cele mai multe ori privilegiile sunt materiale. Fac ce ar trebui sa amendeze prin predicele lor, adica ce fac oamenii rau si nu le place.
Inalti preasfinti aveti de grija ca Dumnezeu nu doarme!
ZIUA, 19 ianuarie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.