FC Dinamo ar putea sa nu mai poata folosi stadionul din Soseaua Stefan cel Mare si baza de antrenament de la Saftica, care apartin Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), din cauza datoriilor de aproape 20 de miliarde de lei vechi pe care cl
FC Dinamo ar putea sa nu mai poata folosi stadionul din Soseaua Stefan cel Mare si baza de antrenament de la Saftica, care apartin Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), din cauza datoriilor de aproape 20 de miliarde de lei vechi pe care clubul de fotbal le are fata de CS Dinamo. Conducerea Clubului Sportiv Dinamo a hotarat, in urma unei sedinte care a avut loc ieri, sa interzica echipei de fotbal sa isi sustina partidele de pe teren propriu pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, in cazul in care FC Dinamo nu va prezenta un plan de achitare a datoriilor. "Dupa o sedinta care a durat mai bine de doua ore s-a decis ca, in cazul in care cei de la FC Dinamo nu vor prezenta, pana la 31 ianuarie, un plan privind plata datoriilor fata de CS Dinamo, echipa sa nu mai joace pe stadionul nostru si nici sa nu se mai antreneze in baza MAI de la Saftica", au declarat pentru Mediafax surse din cadrul CS Dinamo. Acestea au precizat ca datoriile reprezinta chiriile pentru folosirea celor doua baze sportive, cazarea fotbalistilor in unitatile CS Dinamo si utilitatile. Aceleasi surse sustin ca situatia a devenit tensionata imediat dupa perfectarea transferului mijlocasului Mihaita Plesan la Timisoara, atunci cand presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, a solicitat presedintelui executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, plata unei parti din datoria pe care clubul de fotbal o are de mai multi ani fata de clubul sportiv. "In ultimele luni, s-a constatat o activitate intensa a clubului de fotbal pe piata transferurilor. Au fost vanduti fotbalisti ce implica intrarea in conturi a unor importante sume de bani si ne-am gandit ca ar cam fi cazul sa se mai achite din datorii, insa nu am gasit intelegerea necesara, desi din partea CS Dinamo intelegere a existat mereu", au precizat sursele citate. Intre CS Dinamo si FC Dinamo exista un proces, aflat pe rol la Tribunalul Municipal Bucuresti, sectia a V-a civila, privind datoriile acumulate. La data introducerii actiunii judecatoresti - mai 2005 - datoriile se ridicau la suma de 17.106.924.000 lei vechi si datau din perioada ianuarie 2003 - decembrie 2005. In urma penalitatilor calculate de juristii CS Dinamo, in ianuarie 2006 suma a crescut la 19.400.000.000 lei vechi. De la inceperea procesului, FC Dinamo a achitat aproximativ 500 de milioane de lei vechi, mult prea putin "tinand cont de valoarea imensa a datoriilor acumulate pana acum", sustin sursele respective.
Badea: "Am ajuns la o intelegere"
Ieri, presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu (foto dreapta), s-a intalnit cu secretarul general al MAI, Nicolae Berechet, pentru a pune la punct detaliile raportului privind situatia datoriilor FC Dinamo, raport ce va fi inaintat catre conducerea ministerului. Surse din interiorul CS Dinamo au mai precizat ca, in curand, este programata o intalnire a ministrului Adiministratiei si Internelor, Vasile Blaga, cu conducerile celor doua grupari, cel mai probabil la sediul ministerului. FC Dinamo ar urma sa fie reprezentata la aceasta sedinta de presedintele Consiliului de Administratie, Nicolae Badea, si de presedintele executiv, Ioan Becali, iar din partea CS Dinamo ar putea participa chestorul-sef Nicolae Berechet si presedintele clubului, Marcel Popescu. Contactat telefonic pe aceasta tema, presedintele executiv Ioan Becali a spus: "Vorbiti cu domnul Badea. Sunt datorii vechi, care nu ma privesc pe mine". La randul sau, Nicolae Badea a declarat ca s-a incheiat deja un act aditional intre cele doua grupari, privind modalitatea de stingere a datoriilor. "Noi am incheiat un act aditional la contract in care am convenit o modalitate de stingere a datoriilor. Nu stiu ce sedinta a fost la CS Dinamo", a spus Badea, care a adaugat ca nu a fost informat despre o eventuala intalnire cu ministrul Vasile Blaga. La inceputul acestei saptamani, FC Dinamo a renuntat la stagiul de pregatire pe care echipa trebuia sa-l efectueze la baza de la Saftica, antrenorul Esteban Vigo motivand ca nu poate folosi terenurile de acolo deoarece sunt inghetate. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.