Persoanele care incalca legea nu vor mai putea sa fie interogate mai mult de opt ore pe zi, potrivit deciziei senatorilor din Comisia pentru Drepturile Omului, care au votat ieri modificarea Codului de Procedura Penala. Senatorii au mai stabilit ca o
Persoanele care incalca legea nu vor mai putea sa fie interogate mai mult de opt ore pe zi, potrivit deciziei senatorilor din Comisia pentru Drepturile Omului, care au votat ieri modificarea Codului de Procedura Penala. Senatorii au mai stabilit ca organele de cercetare nu mai pot efectua audieri pe timpul noptii, decat in cazul organizarii unui flagrant. Alta modificare vizeaza faptul ca anchetatorii sunt obligati sa asigure invinuitului medicatia necesara. Presedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, senatorul Gyorgy Frunda, a subliniat ca persoanei aflate in cercetare trebuie sa i se asigure un minim confort, adica in timpul interogatoriului trebuie sa i se permita sa mearga la toaleta, sa bea un pahar cu apa sau sa manance. "In caz contrar, in timpul procesului invinuitul poate reclama lipsa acestora ajungand pana la a spune ca i-au influentat declaratiile", a mai spus Frunda. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.