Dupa o vacanta de o luna, de sarbatori, echipa lungmetrajului "Tinerete fara tinerete", regizat de Francis Ford Coppola pe baza nuvelei omonime a lui Mircea Eliade, a reinceput de ieri filmarile in Romania. Tim Roth, interpretul rolului principal, s-
Dupa o vacanta de o luna, de sarbatori, echipa lungmetrajului "Tinerete fara tinerete", regizat de Francis Ford Coppola pe baza nuvelei omonime a lui Mircea Eliade, a reinceput de ieri filmarile in Romania. Tim Roth, interpretul rolului principal, s-a intors in tara saptamana trecuta, miercuri, iar Francis Ford Coppola a sosit vineri, impreuna cu sotia sa, Eleanor, care realizeaza making of-ul filmului.
Actorii Tim Roth, Anamaria Marinca, Dan Astilean, Bodgan Dumitrescu, Alexandru Sabau, Ionut Chicoara, Dan Grigoras vor filma cateva zile la Piatra Neamt. Echipa de productie, regizorul si actorii se vor intoarce apoi la Bucuresti pentru filmari pana la jumatatea lunii februarie. Pentru a pastra veridicitatea povestii, regizorul a ales sa filmeze in orasul din Moldova care apare si in nuvela lui Eliade.
Echipa filmului este formata in proportie de peste 90% din romani, iar in rolurile principale se afla, alaturi de americanul Tim Roth, Alexandra Maria Lara si Marcel Iures. Pentru Coppola, "Tinerete fara tinerete" inseamna intoarcerea la regie dupa o pauza de peste opt ani.
De la inceputul lunii octombrie, Coppola a filmat, printre altele, la Institutul Ana Aslan, in muntii Macinului si la Balcic.
Ultima zi de filmare a anului trecut, 15 decembrie, s-a desfasurat in Gara de Nord din Bucuresti. Echipa a filmat in fata coloanelor garii din zorii zilei pana cand s-a inserat si "a cazut" lumina naturala. A fost o zi cu multa ploaie... artificiala, doar in zona garii. Si cu fulgere, create tot de efectele speciale. Trecatorii curiosi se opreau sa vada zecile de figuranti de la filmare: calugarite, ofiteri germani, tiganci florarese, vanzatori ambulanti, langa masini de epoca si trasuri. Alaturi, in scaunul sau balansoar, pe care il aduce la fiecare filmare, Coppola urmarea pregatirea filmarii inainte de a da "Motor!". (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.