A doua serie de obiecte oferite drept omagiu Familiei Regale britanice de femeile si copiii Romaniei, sunt broderiile dupa vechile izvoare romanesti. Sunt doua "drumuri de masa" pentru Principesa Regala Mary - casatorita cu contele Harewood: sunt pe
A doua serie de obiecte oferite drept omagiu Familiei Regale britanice de femeile si copiii Romaniei, sunt broderiile dupa vechile izvoare romanesti. Sunt doua "drumuri de masa" pentru Principesa Regala Mary - casatorita cu contele Harewood: sunt pe panza groasa crem complet brodate, una in tonuri calde de ros si fire de aur, alta pe albastru cu fire de argint. Au fost lucrate de femeile din Valcea. In aceeasi categorie de broderii, inspirate dupa modele vechi "Uniunea Femeilor Romane" a trimis un lot de servicii de masa, servete, coperti de carti, acoperitoare de perne, mici obiecte lucrate in ceramica, etc.
A treia grupa sunt stilizari moderne, dupa modele vechi, a canepii brodate si copii de scoarte oltenesti dupa cele mai frumoase modele, pe borangic.
(va urma)
ZIUA, 14 februarie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.