Politistii comunitari craioveni folosesc, incepand de la 1 ianuarie, un pistol la cinci agenti din cauza ca tarifele pentru inchirierea armamentului de la Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj sunt prea mari. Conducerea Politiei Comunitare din C
Politistii comunitari craioveni folosesc, incepand de la 1 ianuarie, un pistol la cinci agenti din cauza ca tarifele pentru inchirierea armamentului de la Inspectoratul de Politie al Judetului Dolj sunt prea mari. Conducerea Politiei Comunitare din Craiova, aflata in subordinea municipalitatii, a decis ca, incepand cu 1 ianuarie, un pistol sa fie folosit de cinci agenti, din cauza tarifelor pe care comunitarii trebuie sa le plateasca pentru inchirierea armamentului de la IPJ Dolj. Potrivit normelor legale, acestea erau folosite pana la sfarsitul lui 2005 cu titlu gratuit, de la inceputul acestui an comunitarii fiind nevoiti sa plateasca chirie.
Seful Politiei comunitare, Constantin Petrescu, spune, citat de Mediafax, ca pentru inchirierea unui pistol ar trebui platit in jur de patru milioane de lei pe luna, bani pe care institutia nu-i are, tinand cont de numarul mare de agenti angajati - 580. "La ora actuala avem 110 pistoale. Aveam intr-adevar peste 500 la inceput, dar de cand a trebuit sa platim chirie, am hotarat sa renuntam la restul. Nu ne puteam permite sa inchiriem cate un pistol pentru fiecare agent. Oricum, cred ca ne sunt suficiente, pentru ca se lucreaza in ture. Nu trebuie sa fie omul si pistolul, pentru ca le folosesc pe rand. Daca s-ar razgandi insa Ministerul Administratiei si Internelor si ni le-ar pune la dispozitie in continuare gratuit, am accepta cu placere oferta", a declarat Petrescu.
Suplimentare de buget
Municipalitatea a aprobat o suplimentare a bugetului alocat Politiei Comunitare cu inca zece miliarde de lei, care se adauga la cele 60 de miliarde destinate finantarii Politiei comunitare din Craiova. Sumele suplimentare sunt alocate pentru noi angajari. "Vrem sa dam dovada de consecventa. Daca anul trecut Consiliul Local a aprobat o organigrama de 700 de persoane pentru Politia comunitara, vrem sa respectam aceasta decizie si sa mai facem angajari. Au mai ramas de ocupat 116 posturi de agenti comunitari pe care o sa le scoatem la concurs anul acesta, dar ii vom incadra pe oameni ca personal contractual, nu ca functionari publici", a mai spus Petrescu. La ora actuala, exista o singura arma la cinci agenti, iar daca vor mai fi facute angajari raportul va fi de unu la sapte. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.