Doi traficanti romani de droguri, respectiv o femeie care a condus o retea internationala si un barbat care facea parte dintr-o grupare coordonata din Canada, au fost extradati, ieri, din Germania. Elena A., in varsta de 37 de ani, sefa unei retele
Doi traficanti romani de droguri, respectiv o femeie care a condus o retea internationala si un barbat care facea parte dintr-o grupare coordonata din Canada, au fost extradati, ieri, din Germania. Elena A., in varsta de 37 de ani, sefa unei retele internationale de traficanti de droguri, a fost condamnata la 15 ani de inchisoare pentru trafic de stupefiante, Tribunalul Timis emitand pe numele ei un mandat de executare a pedepsei. Femeia a fost condamnata in lipsa, in 2000, la un an dupa ce a fost pusa in libertate de Judecatoria Timisoara, din lipsa de probe. Ancheta procurorilor timisoreni si a politistilor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate a stabilit ca femeia coordona o puternica retea de narcotraficanti a carei placa turnanta era orasul Lugoj.
O tona de heroina
Potrivit anchetatorilor, intre 1997 si 1999, prin aceasta retea a fost transportata o tona de heroina, fiind adus din Turcia si ajungand in tarile vest-europene. Reteaua a fost anihilata la mijlocul anului 1999, cand au fost arestate 40 de persoane si s-au confiscat peste 300 de kilograme de heroina. Opt traficanti din Lugoj care faceau parte din filiera au fost arestati la Timisoara in lunile mai si iulie 1999 si s-au confiscat 50 de kilograme de heroina ascunse in doua masini Ford care se indreptau spre Olanda. Tot atunci, a fost capturata si Elena A., dar aceasta a fost pusa rapid in libertate si a disparut. Femeia era amanta unui traficant de droguri din America de Sud si se ocupa de tranzitul stupefiantelor prin Romania. Daniel M. este acuzat ca a facut parte, alaturi de alte trei persoane, in perioada 1999-2002, dintr-o retea internationala de trafic de droguri, care era coordonata din Canada. Acesta se ocupa cu depozitarea marfii -cocaina- care provenea din America Latina si avea ca destinatie finala, in principal, tari din Europa de Vest. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.