Anchetatorii romani care cerceteaza cazul copilului in varsta de zece ani, violat si ucis, in 2004, in padurea de la Ciolpani, vor cere sprijinul colegilor din SUA cu privire la un american pus recent sub acuzare pentru ca ar fi calatorit si in Roman
Anchetatorii romani care cerceteaza cazul copilului in varsta de zece ani, violat si ucis, in 2004, in padurea de la Ciolpani, vor cere sprijinul colegilor din SUA cu privire la un american pus recent sub acuzare pentru ca ar fi calatorit si in Romania, ca sa intretina relatii sexuale cu minori. Potrivit sefului Serviciului Omoruri din cadrul IGPR, comisar sef Viorel Vasile, citat de Mediafax, trebuie sa se stabileasca daca cetateanul american s-a aflat in Romania in ziua in care a avut loc crima, ianuarie-februarie 2004. Vasile a precizat ca politistii romani vor solicita detalii americanilor si cu privire la a doua persoana inculpata alaturi de Bianchi - cetateanul moldovean Ion Gusin, care ii era translator. Disparitia baiatului a fost anuntata in data de 1 februarie 2004, cadavrul acestuia fiind descoperit o zi mai tarziu, la marginea padurii Ciolpani. Potrivit legistilor, baiatul a fost strangulat, existand suspiciunea ca el ar fi fost violat si dupa aceea ucis.
Milionar american arestat
Anthony Mark Bianchi, in varsta de 44 de ani, a fost pus sub acuzare, saptamana trecuta, la Philadelphia, pentru ca ar fi calatorit in mai multe tari, printre care si Romania, pentru a intretine relatii sexuale cu baieti cu varste de 14-15 ani. Potrivit unui site al Departamentului de Stat al SUA, preluat de Mediafax, Bianchi, milionar american si patron al mai multor moteluri, si cetateanul moldovean care ii era translator au fost prinsi in urma unei actiuni comune, declansate de autoritatile americane impotriva pedofiliei si pornografiei infantile. Bianchi este acuzat ca a calatorit in Cuba, Republica Moldova si Romania in scopul de a abuza sexual de copii. El a fost arestat la locuinta lui din New Jersey, de catre agenti de la Serviciul de imigrare si vami, in timp ce translatorul a fost prins de politia din Republica Moldova. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.